Írd be, mit keresel:

Trópusi álom: ananászos-mangós jégkrém házilag

A fagyinak nem lehet ellenállni, az ember mindig elcsábul, pedig sokszor csalódás, ráadásul nem is tudjuk, miből készül – csak sejtjük, hogy a leggyakrabban porból. Pedig jeges desszertet otthon is készíthetünk, méghozzá nagyon egyszerűen, akár egészséges változatban.

Cookta - 2017.05.20.
Trópusi álom: ananászos-mangós jégkrém házilag

A fagyikészítéshez nem árt egy fagylaltgép, hogy kellően krémes fagyit kapjunk, vagy a fagyasztás közben időnként átkeverni. A jégkrémben ezzel szemben az a jó, hogy nem kell hozzá fagyigép, nem kell főzni, elég összemixelni a hozzávalókat, beletölteni a formákba, és néhány óra múlva már kész is a hűsítő finomság, ami bármikor előkapható a fagyasztóból.

Műanyag jégkrémformát azért érdemes beszerezni, meghálálja magát, ha rákapunk a házi készítésű desszertre, de ennek hiányába tölthetjük a jégkrémeket kisebb joghurtos vagy tejdesszertes poharakba, pálca helyett pedig műanyag kanalat is szúrhatunk a félig fagyott jégkrémbe.

Jégkrémet bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, érdemes kicsit krémesíteni egy kis joghurttal, tejföllel, tejszínnel, mascarponéval, vagy vegán változatban egy kis kókuszkrémmel, esetleg pépesített avokádóval vagy banánnal. Ebbe az isteni trópusi változatba ananász, mangó és kókuszkrém került, nagyon finom és igazán nyárias hűsítő, ami lekörözi a bolti fagyikat. 

Ananászos-mangós jégkrém

Hozzávalók 6 jégkrémhez:

  • 25 dkg ananász (megtisztítva ennyi)
  • 1 érett mangó
  • 3 evőkanál nyírfacukor (vagy más édesítő)
  • 2 dl kókuszkrém

Elkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a cukrot hozzáadva botmixerrel pépesítjük. A kókuszkrémet hozzáöntjük, és 2-3 percig együtt mixeljük, habosítjuk, majd jégkrémformába töltjük, lezárjuk, és a fagyasztóba tesszük 3-4 órára.

Fogyasztás előtt kivesszük, kis forró vizet engedünk rá, így könnyen kiemelhető a formából.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.