A fagyinak nem lehet ellenállni, az ember mindig elcsábul, pedig sokszor csalódás, ráadásul nem is tudjuk, miből készül – csak sejtjük, hogy a leggyakrabban porból. Pedig jeges desszertet otthon is készíthetünk, méghozzá nagyon egyszerűen, akár egészséges változatban.
A fagyikészítéshez nem árt egy fagylaltgép, hogy kellően krémes fagyit kapjunk, vagy a fagyasztás közben időnként átkeverni. A jégkrémben ezzel szemben az a jó, hogy nem kell hozzá fagyigép, nem kell főzni, elég összemixelni a hozzávalókat, beletölteni a formákba, és néhány óra múlva már kész is a hűsítő finomság, ami bármikor előkapható a fagyasztóból.
Műanyag jégkrémformát azért érdemes beszerezni, meghálálja magát, ha rákapunk a házi készítésű desszertre, de ennek hiányába tölthetjük a jégkrémeket kisebb joghurtos vagy tejdesszertes poharakba, pálca helyett pedig műanyag kanalat is szúrhatunk a félig fagyott jégkrémbe.
Jégkrémet bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, érdemes kicsit krémesíteni egy kis joghurttal, tejföllel, tejszínnel, mascarponéval, vagy vegán változatban egy kis kókuszkrémmel, esetleg pépesített avokádóval vagy banánnal. Ebbe az isteni trópusi változatba ananász, mangó és kókuszkrém került, nagyon finom és igazán nyárias hűsítő, ami lekörözi a bolti fagyikat.
Ananászos-mangós jégkrém
Hozzávalók 6 jégkrémhez:
Elkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a cukrot hozzáadva botmixerrel pépesítjük. A kókuszkrémet hozzáöntjük, és 2-3 percig együtt mixeljük, habosítjuk, majd jégkrémformába töltjük, lezárjuk, és a fagyasztóba tesszük 3-4 órára.
Fogyasztás előtt kivesszük, kis forró vizet engedünk rá, így könnyen kiemelhető a formából.