Írd be, mit keresel:

Új pizza hódít Nápolyban: a pizzacsillag

A nápolyi pizza valóságos fogalom, nincs még egy város, ahol ennyi pizzéria lenne, kicsi és nagy, egyszerű és elegáns, és a legjobbak előtt sorok kanyarognak, most már a csillag formájú pizza miatt is.

Cookta - 2017.05.25.
Új pizza hódít Nápolyban: a pizzacsillag

A vendégekért versenyezni kell, főleg akkor, ha mindenhol jó a pizza. Az olaszok nem nagyon szeretik halmozni a feltéteket, a legegyszerűbb pizzák a legnépszerűbbek, így extra variációkkal nem érdemes kísérletezniük a vendéglősőknek… Marad a forma, amivel egyedivé és kívánatosabbá tehető az olasz lepénykenyér. Úgy tűnik, a csillag alakú pizza az új kedvenc, az utóbbi pár évben olyannyira elnyerte a vendégek tetszését, hogy már az amerikai „nápolyi” pizzériák is készítik ezt a mutatós változatot.

A pizzacsillag sikere valószínűleg nemcsak csinosságának köszönhető, hanem annak is, hogy a csillag csúcsai extrán ropogósra sülnek, miközben meg vannak töltve olvadós sajttal… A pizza feltétje általában a legegyszerűbb: jó minőségű paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom, de természetesen pakolható rá más is, de túlzásba nem érdemes esni, mert így élvezhető ki minden íz teljességében.

A csillag elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de nagy sikert söpörhetünk be vele, legyen az családi vacsora vagy barátos bulizás, amire sütjük, mindenki imádni fogja. A tészta összeállítását pár perc alatt elvégzi a robotgép, félórás pihentetéssel már lehet is nyújtani, formázni. A csillagos trükköt egy igazi profitól az alábbi videón elleshetitek, de alatta jön a részletes recept is leírással.

Objektum doboz

Pizzacsillag

Hozzávalók:
A tésztához:

37,5 dkg liszt
1 dkg élesztő
2 dl langyos víz
6 cl olívaolaj

A feltéthez:
2 dl nyers paradicsompüré
frissen őrölt fekete bors

bazsalikom
pici olívaolaj
1 golyó mozzarella
bazsalikom

Elkészítés: A tészta alapanyagait keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Cipóvá formáljuk, és 30 percet langyos helyen kelesztjük.

Közben a paradicsompürét sóval, frissen őrölt borssal és bazsalikommal, kevés olívaolajjal elkeverjük. A mozzarellát felkockázzuk.

A megkelt tésztát sütőpapíron kör alakúra kinyújtjuk, körben 5-6 helyen 1 centit bemetsszük, a bevágások közé kevés mozzarellát teszünk, majd a tésztát két oldalról fölötte összecsípjük, így kapunk csillag alakot. A tészta közepét megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk bazsalikommal és mozzarellával.

Sütőpapírral együtt tepsire átemeljük, 250 fokos sütőbe toljuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.