Az egyik legnagyobb amerikai gasztroportál, a Food52 egy bőséges és alapos összeállítást készített a világ legkedveltebb paprikakrémeiről. Egészen meglepő, hogy szerepel az összeállításban a Piros Arany is, méghozzá az első helyen...
Persze nem rangsorról van szó a Food52 cikkében, a különféle típusú és származású csípős ízesítőket több csoportba rendezve mutatják be, és valószínűleg azért kerül az összeállítás élére a Piros Arany, mert a legegyszerűbb az összes között. Igaz, a termékkép leírása nem sikerült tökéletesen, kicsit több „A” szerepel benne, mint ahogy mi írnánk… A világ paprikakrémjeinek kínálata egyébként lenyűgöző: az ázsiaiaktól az egyiptomiig, a dél-amerikaitól az arab változatokig elképesztően sokszínű a kínálat csípősséget és fűszerezést illetően is.
Érdekesség, hogy a Piros Arany egyébként az Amazonon is megrendelhető, kicsit borsosabb áron, mint ahogy mi beszerezhetjük. A magyar szókincsben fogalommá vált paprikakrémet, a „pirosaranyat” egyébként 1963-ban kezdték gyártani, és a pritaminpaprika, fűszerpaprika és só keverékéből álló tubusos fűszerkészítmény azóta is töretlenül sikeres, állandó kiegészítő a magyaros fogásokban, legyen akár csípős vagy csemege.