Írd be, mit keresel:

Jobb, mint a bolti: 5 + 1 izgalmas limonádé

Legyen szó kerti partiról, piknikről, a frissítő italokról éppen úgy gondoskodni kell, mint finom falatokról. A bolti agyoncukrozott üdítők helyett sokkal jobb a házi limonádé, főleg akkor, ha egy kicsit meg is bolondítjuk. Az alaprecept mellett 5 fűszeres és gyümölcsös italt mutatunk!
Cookta - 2023.07.20.
Jobb, mint a bolti: 5 + 1 izgalmas limonádé

A klasszikus limonádé citromlé, cukorszirup és víz keveréke. Cukorszirupot azért érdemes főzni, mert a limonádéban nehezen oldódik fel a kristálycukor. Egy kis vízzel felforralva viszont a cukorszirup teljesen jól elkeverhető a limonádéban. De cukor helyett használható méz, juharszirup vagy más édesítő is, ezeket is érdemes összemelegíteni egy kis vízzel. A szirupban az is jó, hogy ezt fűszerezhetjük is egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, de akár rozmaringgal, kakukkfűvel vagy cayenne borssal is, ezektől izgalmasabb lesz az ital.

Klasszikus limonádé – alaprecept

Egy kis forralóedényben 1 dl vizet 1 dl cukorral sziruppá főzünk. 3 citrom levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a kihűt szirupot, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Tehetünk bele egy kis mentát vagy citromfüvet, esetleg néhány karika citromot, és persze jégkockát.

Málnás limonádé

10-15 dkg málnát egy kancsóba öntünk, fakanállal egy kicsit összetörjük, majd mehet hozzá az alaprecept szerint elkészített cukorszirup, 3 citrom leve és 1,5 liter víz. Érdemes hűtőben pihentetni legalább 20 percig, hogy a málna ízét átvegye a limonádé. Ízlés szerint leszűrhetjük, vagy a gyümölccsel együtt tölthetjük jégkockával feltöltött poharakba.

Hibiszkusz-limonádé

1,5 liter vizet felforralunk, majd beleteszünk 3 filter hibiszkuszteát, és hagyjuk kihűlni, ha elérte a szép színt és ízt, eltávolítjuk belőle a filtereket. 3 citrom kifasart levét és a cukorszirupot egy kancsóban összekeverjük, majd felöntjük a hideg teával. Jégkockát adunk hozzá tálalás előtt.

Kakukkfüves-narancsos limonádé

1 dl vizet 1 dl cukorral és 3 ág kakukkfűvel összeforralunk, majd hagyjuk kihűlni. 2 citrom és 2 narancs levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a leszűrt kakukkfüves szirupot, felöntjük 1,5 liter vízzel. Narancskarikákkal ás jéggel tálalhatjuk.

Bazsalikomos-őszibarackos limonádé

3 őszibarackot megmosunk, cikkekre vágunk, és egy kancsóba tesszük. Hozzáadunk 3 dl baracklét, 2 citrom kifacsart levét, 5-6 szép bazsalikomlevelet összetépkedve, ízlés szerint cukorszirupot, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Legalább 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a bazsalikom aromáit átvegye a limonádé, majd jégkockával tálaljuk.

Mézes-csilis limonádé

1 dl vizet egy kevés cayenne borssal vagy őrölt csilivel felforralunk, majd a tűzről levéve elkeverünk benne 4-5 evőkanál mézet, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni. 3 citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük a csípős-édes sziruppal, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Jégkockával, citromkarikákkal kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.