A zabkása az egyik legkedveltebb reggeli: egészséges, egyszerű, változatosan ízesíthető, és az egyéjszakás módszerrel előre elkészíthető. Ennek az a lényege, hogy este egy befőttesüvegbe pakoljuk az alapanyagokat, alaposan össszerázzuk, majd a hűtőbe téve reggelre magától elkészül.
Az egyéjszakás zabkásának az is az előnye, hogy nemcsak a zabpehely puhul krémesre, hanem az ízek is kellően összeérnek. Aki a meleg reggelit kedveli, az mikróban meg is langyosíthatja vagy melegítheti, de hidegen azonnal is kanalazható.
Az egészséges reggelink akkor lesz persze igazán finom, ha felturbózzuk egy kis gyümölccsel, magokkal, fűszerekkel, valójában végtelen a lehetőségek száma, de nem árt néha egy kis inspiráció. A Domestic Geek 5 isteni egyéjszakás zabkásáját már mutattuk nektek, és mivel nagyon szerettétek, jöjjön 5 új mennyei kombináció. A videón jól követhető minden alapanyag és a készítés folyamata is, de alatta megtalálható a részletes leírás.
5 egyéjszakás zabkása-variáció
Az alap
Egy csavaros üvegbe 1/3 bögre zabpelyhet, 1 evőkanál chiamagot (vagy proteinport), 1/4 bögre tejet (vagy magtejet) és 2-3 evőkanál görög joghurtot adunk, ettől finom krémes lesz, de ez kiváltható kókuszkrémmel vagy szójajoghurttal is. Erre jönnek az isteni ízesítések…
Almás-diós zabkása
Az alapra egy kis barna cukor, szárított és felaprított alma, mazsola kerül, a tetejére pedig durvára vágott dió és egy kis fahéj. Klasszikus ízvilág, és aszalt alma helyett friss, felkockázott vagy reszelt almával is készíthető.
Gránátalmás zabkása
A zabos alapot fél teáskanálnyi méz édesíti, ehhez jön egy kis vanília-kivonat, a tetejére pedig friss gránátalmamag, amit némi kókuszreszelék koronáz meg.
Szedres zabkása
Az alapra néhány csepp vanília-kivonat, majd szederdzsem kerül, a tetejére pedig természetesen friss szeder. Hmmm…
Őszibarackos-tejszínes zabkása
A zabos alapot egy kiskanálnyi juharszirup édesíti, de használható hozzá méz is, erre jön a felaprított őszibarack, egy kis tejszín, a tetejére pedig egy leheletnyi őrölt fahéj.
Csokis-cseresznyés zabkása
Az alapra 1 evőkanálnyi cseresznyedzsem vagy meggylekvár kerül, erre egy maréknyi magozott friss cseresznye, a tetejére pedig 1 kanál kakaópor.
Ne felejtsétek el alaposan összerázni, mielőtt a hűtőbe menne!
Melyik a kedvencetek? 😉