Írd be, mit keresel:

5 új mennyei zabkása, ami előre elkészíthető

A zabkása az egyik legkedveltebb reggeli: egészséges, egyszerű, változatosan ízesíthető, és az egyéjszakás módszerrel előre elkészíthető. Ennek az a lényege, hogy este egy befőttesüvegbe pakoljuk az alapanyagokat, alaposan össszerázzuk, majd a hűtőbe téve reggelre magától elkészül.

Cookta - 2017.05.29.
5 új mennyei zabkása, ami előre elkészíthető

Az egyéjszakás zabkásának az is az előnye, hogy nemcsak a zabpehely puhul krémesre, hanem az ízek is kellően összeérnek. Aki a meleg reggelit kedveli, az mikróban meg is langyosíthatja vagy melegítheti, de hidegen azonnal is kanalazható.

Az egészséges reggelink akkor lesz persze igazán finom, ha felturbózzuk egy kis gyümölccsel, magokkal, fűszerekkel, valójában végtelen a lehetőségek száma, de nem árt néha egy kis inspiráció. A Domestic Geek 5 isteni egyéjszakás zabkásáját már mutattuk nektek, és mivel nagyon szerettétek, jöjjön 5 új mennyei kombináció. A videón jól követhető minden alapanyag és a készítés folyamata is, de alatta megtalálható a részletes leírás.

Objektum doboz

5 egyéjszakás zabkása-variáció

Az alap

Egy csavaros üvegbe 1/3 bögre zabpelyhet, 1 evőkanál chiamagot (vagy proteinport), 1/4 bögre tejet (vagy magtejet) és 2-3 evőkanál görög joghurtot adunk, ettől finom krémes lesz, de ez kiváltható kókuszkrémmel vagy szójajoghurttal is. Erre jönnek az isteni ízesítések…

Almás-diós zabkása

Az alapra egy kis barna cukor, szárított és felaprított alma, mazsola kerül, a tetejére pedig durvára vágott dió és egy kis fahéj. Klasszikus ízvilág, és aszalt alma helyett friss, felkockázott vagy reszelt almával is készíthető.

Gránátalmás zabkása

A zabos alapot fél teáskanálnyi méz édesíti, ehhez jön egy kis vanília-kivonat, a tetejére pedig friss gránátalmamag, amit némi kókuszreszelék koronáz meg.

Szedres zabkása

Az alapra néhány csepp vanília-kivonat, majd szederdzsem kerül, a tetejére pedig természetesen friss szeder. Hmmm…

Őszibarackos-tejszínes zabkása

A zabos alapot egy kiskanálnyi juharszirup édesíti, de használható hozzá méz is, erre jön a felaprított őszibarack, egy kis tejszín, a tetejére pedig egy leheletnyi őrölt fahéj.

Csokis-cseresznyés zabkása

Az alapra 1 evőkanálnyi cseresznyedzsem vagy meggylekvár kerül, erre egy maréknyi magozott friss cseresznye, a tetejére pedig 1 kanál kakaópor.

Ne felejtsétek el alaposan összerázni, mielőtt a hűtőbe menne! 

Melyik a kedvencetek? 😉

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.