Írd be, mit keresel:

3 imádnivaló bodzás ital – a szörpön túl

Aki szereti a bodzát – és ki ne szeretné –, annak érdemes a szörpkészítésen túl is megismerni néhány isteni bodzás italt, és feldobni velük a kora nyári estéket, kerti partikat.

Cookta - 2017.05.30.
3 imádnivaló bodzás ital – a szörpön túl

Bodza frizzante

Hozzávalók:

  • 2 cl bodzaszörp
  • 2 szelet citrom
  • 15 cl Frizzante (habzóbor)
  • 10 cl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • jégkocka

Elkészítés: Egy long drinkes pohárba 3-4 jégkockát teszünk, ráöntjük a szörpöt, a habzóbort, egyszer átkeverjük, majd felöntjük szódával, végül hozzáadjuk a félbevágott citromkarikákat is.

Bodza vodka

Hozzávalók:

  • 3 cl bodzaszörp
  • 4 cl vodka
  • 1 gerezd lime
  • 20 cl szóda
  • jégkocka

Elkészítés: A szörpöt és a vodkát egy long drinkes pohárba öntjük, belefacsarjuk, majd beledobjuk a lime-gerezdet, felöntjük szódával, majd ízlés szerint jégkockával tálaljuk.

Bodza-lime prosecco

Hozzávalók:

  • 2 lime
  • 1,5 dl bodzaszörp
  • 4-5 levél citromfű
  • 1 üveg prosecco
  • szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • jégkocka

Elkészítés: A lime-okat alaposan megmossuk, majd vékonyan felkarikázzuk, egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a citromfüvet, és meglocsoljuk a bodzaszörppel. A hűtőben 1,5–2 órát állni hagyjuk.

Tálaláskor 2-3 karika lime-karikát teszünk a poharakba, 1 evőkanálnyit a levéből, hozzáadunk 2-3 jégkockát, majd felöntjük proseccóval. Szódával igény szerint hígítható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.