Karcsú derék, széles csípő, gömbölyű idomok – a csupa nőiesség Marilyn Monroe tökéletes alakja a mai napig sokakat lenyűgöz, és felmerül a kérdés: mit evett és ivott, mennyit edzett, hogy egyszerre ennyire kívánatosan karcsú és telt legyen...
A válaszokat ő maga adta meg, mégpedig a Pegeant magazin 1952. szeptemberi számában, ahol egy nagy fotós összeállításban beavatta rajongóit diétája titkaiba. Talán meglepő, de még a legnagyobb sikerei idején is maga készítette az ételeit, utazás vagy forgatás alatt is vitte magával elektromos főzőlapját, amin egyszerű, de ugyancsak alakbarát – és szénhidrátszegény – ételeit készítette.
A reggelt mindig ugyanúgy indította: egy pohár meleg tejben 2 tojást elkevert, és ezt fogyasztotta el reggeli gyanánt, némi multivitamin-tablettával kiegészítve. Sokan furcsának találták ezt a nem szokványos reggelit, ő maga ezt mondta róla: „kétlem, hogy bármilyen orvos ennél táplálóbb reggelit tudna javasolni egy sietős dolgozó nőnek”.
Azt nem tudni, meddig tartott a tejes tojás adta lendület, de a vacsoráiról elmeséli, hogy minden este megáll a szállodához közeli piacon, vesz egy steaket, egy darab barányhúst vagy májat, és ezt süti meg otthon, hozzá pedig 4-5 nyers sárgarépát fogyaszt el, amit sosem tud megunni, és beismeri azt is, hogy biztos van benne valamennyi nyuszi is.
Azért a szigorú diétába olykor bűnözés is becsúszott: rajongott egyrészt a fagylaltért, másrészt a különféle koktélokért és a pezsgőért, ez utóbbiak csábításának gyakran engedett is… Lelkifurdalása azonban nem volt, jogos kényeztetésnek tartotta, amiről így nyilatkozott: „Biztos vagyok abban, hogy nem engedhetném meg magamnak ezt a kényeztetést, ha a diétám nem állna szinte teljesen csak fehérjetartalmú ételekből.”
Mindemellett napi 10 perc torna a titok – legalábbis Marilyn számára, amit szobájában, ébredés után végzett, 5 kilós súlyokkal, főleg a kar-, mell-, csípő- és fenékizmokat megdolgozva, csendben – a zenés, ritmikus, ugrálós és a szabadtéri mozgás sosem volt kedvére.