Írd be, mit keresel:

Mediterrán sonkás-sajtos kenyér – isteni sós süti villámgyorsan

Kevert tésztából nemcsak édes süti készülhet, hanem sós is, ami ízlés szerint fűszerezhető és megpakolható mindenféle finomsággal. Most egy mediterrán változat készült – aszalt paradicsommal, sonkával, parmezánnal, olajbogyóval, tiszta Itália!

Cookta - 2017.06.06.
Mediterrán sonkás-sajtos kenyér – isteni sós süti villámgyorsan

A tészta összeállítása mindössze 5 perc, a többi a sütő dolga, önmagában is nagyon finom, puha és illatos, sokáig friss marad, nem szárad ki. Tökéletes piknikre, kerti partira, baráti borozáshoz, de akár egy salátával kísérve 1-2 szelet önálló ebéd vagy vacsora is lehet. Ha színes belevalókkal készítjük, akkor nagyon mutatós szeletelve, de süthető akár muffinformában is.

Kenyérnek nevezzük, de csak azért, mert nincs jobb szavunk a pástétomformában sütött szögletes sós süteményre. Itt most mediterrán finomságok kerültek bele, de könnyedén magyarosra is hangolható, ha egy kis aprított bacont, kolbászt, lila hagymát teszünk bele, a parmezán helyett pedig sima reszelt trappistát vagy füstölt sajtot. Érdemes kipróbálni, mert amilyen egyszerű, olyan nagyon finom!

Mediterrán sonkás-sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű

Valamint:

  • 1 marék magozott olajbogyó
  • 5-6 aszalt paradicsom
  • 3-4 szelet sonka
  • 1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk az olajat és a tejszínt, habverővel összekeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet, a sütőport, a parmezánt, az oregánót és a kakukkfüvet, és simára keverjük.

A belevalókat – az olajbogyót, a kaprit, a sonkát és a szárított paradicsomot – apróra vágjuk, beleforgatjuk a tésztába, majd sütőpapírral bélelt szögletes pástétom- vagy cake-formába öntjük.

175 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a formából kivéve rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.