Egy egyszerű kevert tésztával is nagy sikereket érhetünk el, ha az kellően könnyű, puha és illatos, ha pedig eperrel koronázzuk és tortaformában sütjük, akkor igenis illik rá a torta megnevezés. Ez a finomság épp ilyen: isteni finom, pedig gyors és egyszerű, de akár ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét.
Az epres piskótatortában az a jó, hogy nagyon gyorsan összeállítható a tésztája, nem szükséges hozzá semmilyen extra alapanyag. A tésztát vanília és citromhéj teszi illatossá, valamint vaj és tej gazdagítja, amitől nagyon puha és szaftos lesz, hosszan friss marad, ha van rá módja, de nagy az esély, hogy hamar el fog fogyni.
A tésztába bele is keverhetjük az eperdarabokat, de mutatósabb, ha a tetejét rakjuk ki a gyümölccsel, illetve ízlés szerint akár lapjában félbe is vághatjuk, és eperdzsemmel meg is tölthetjük, vagy tálaláskor is kínálhatunk mellé friss eperlekvárt – minden variációban sikert fog aratni!
Epres piskótatorta
Hozzávalók:
Elkészítés: A lágy vajat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, a reszelt citromhéjat, valamint a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, és sima tésztává keverjük.
Egy közepes kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, belesimítjuk a tésztát. A megtitsztított, megmosott, majd negyedekbe vágott eperrel kirakjuk, és egyenletesen megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30–35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, kivesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a tortaperemet lekapcsolva hagyjuk teljesen kihűlni.