Írd be, mit keresel:

Gyors és tartalmas, de könnyű leves – mindenmentesen

Egy finom, gyors, könnyű, de kiadós, laktató leves ajándék minden dolgos nap végén. Nem kell elcsábulnunk félkész vagy fagyasztott, esetleg házhoz rendelt ételekkel, ez az ázsiai hangulatú leves negyed óra alatt kész, ráadásul alakbarát és mindenmentes is.

Cookta - 2017.06.07.
Gyors és tartalmas, de könnyű leves – mindenmentesen

Zöldségleves rengeteg módon készíthető, nem kell mindig ragaszkodnunk a szokásos fűszereinkhez, sem a rántáshoz, habaráshoz, csipetkéhez, amivel klaszikusan készül. Könnyedén csempészhetünk egy kis ázsiai hangulatot is a legegyszerűbb zöldséglevesbe, ha egy kis curryvel, kurkumával fűszerezzük és kókuszkrémmel, üvegtésztával gazdagítjuk.

A leves így sokkal tartalmasabb lesz, mindeközben alakbarát marad, mivel a kókuszkrém – a kókusztejszínnel szemben – csak 9-10% zsiradékot tartalmaz, és a mungóbabból készülő gluténmentes üvegtészta kalóriatartalma is jóval kevesebb, mint más tésztáké, ráadásul főzni sem kell, így ideális egy diétás villámleveshez.

Ázsiai zöldségleves üvegtésztával és kókuszkrémmel

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 5 dkg üvegtészta
  • 1 dl kókuszkrém
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, a karfiolt apró rózsákra szedjük. Egy wokban vagy lábasban felhevítjük az olajat, és az összes zöldséget rádobjuk, 2-3 perc alatt egy kicsit megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a kurkumával és a curryvel, majd felöntjük 1,5 liter alaplével vagy vízzel. Lefedve 10 percig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.

Ekkor hozzáadjuk a kókuszkrémet és az üvegtésztát, lefedjük, elzárjuk alatta a tüzet, és 5 percet hagyjuk pihenni, amíg a tészta felpuhul, majd tálalhatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.