Írd be, mit keresel:

Házi Nutella – a legfinomabb csemege pofonegyszerűen

A Nutellának kevesen tudnak ellenállni, de még ennél is finomabb a házi csokis mogyorókrém. Nincs benne semmilyen adalékanyag, nagyon krémes, isteni – és igazán egyszerű!

Cookta - 2017.06.07.
Házi Nutella – a legfinomabb csemege pofonegyszerűen

Bizton mondhatjuk, hogy kiadósabb és finomabb, egészségesebb, de nem diétás, iszonyatosan krémes csábító kence a házi csokis mogyorókrém. Nagyon egyszerűen elkészíthető egy hatékony késes robotgéppel, és hűtőben 2 hétig is eláll. Nem fog, mert mindeki rájár majd kiskanállal erre a mogyorós „csokilekvárra”, ami kenyérre kenve, palacsintába töltve, de friss gyümölccsel mártogatva is remek.

Az igazán finom házi Nutella titka a pirított mogyoró. A legjobb, ha a héjas török mogyorót egy száraz serpenyőben folyamatos rázogatás, kevergetés mellett 5-7 perc alatt megpirítjuk, majd azonnal átöntjük egy tányérba, hogy ne érje több hőhatás, és ha kicsit hűlt, kézzel lemorzsoljuk róla a feketére sült külső héjat. A pirítástól az ízek is intenzívebbé válnak, és a héjtól is megszabadulhatunk. Innentől a robotgépé a főszerep!

Nutella házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg pirított és héjtól megszabadított mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés: A mogyorót a fent leírtak szerint megpirítjuk, lemorzsoljuk a héját, majd késes robotgépbe tesszük és finomra őröljük. 

Közben a csokoládét felkockázzuk, és gőz fölött felolvasztjuk.

A mogyorót tovább addig mixeljük, amíg az olajtartalma miatt kezd krémessé válni, ekkor hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a sót és az olajat, és tovább mixeljük. Végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és az olvasztott csokoládét, és még kb. 1 percig mixeljük.

Befőttesüvegbe kanalazzuk, azonnal vagy később is használhatjuk, a hűtőben 1-2 hétig eláll. 🙂

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.