Vannak, akik a marhahúsos klasszikus hamburgerre esküsznek, de egy jól fűszerezett és szaftosra sütött csirkés változattal mindenki meggyőzhető, hogy a burger bizony sokféle lehet. Ez a csirkemelles húspogácsa diétás étrendbe is beilleszthető, nagyon finom és egyszerű.
A sovány csirkemell nagyon sokrétűen használható alapanyag, alakbarát, jól fűszerezhető, gyorsan megsül, így ideális alapja a burgernek is. A húsnak érdemes egy kis ízt és szaftosságot adni, így önmagában is nagyon finom lesz, például salátával, párolt vagy sült zöldséggel tálalva, de az sem fog panaszkodni, aki buciba pakolja.
Szerencsére a csirkemell mindenféle ízvilágot jól elbír, most egy kicsit szokatlanabb, de nagyon harmonikus, finoman fűszeres, izgalmas változat készült, a húshoz a hagymán és a fokhagymán kívül ugyanis egy kis finomra aprított sárgarépa és aszalt sárgabarack is került, illetve egy kis fenyőmag, római kömény és petrezselyem is.
A késes konyhai robotgépnek köszönhetően a húspogácsák összeállítása pár perc, a sütéssel együtt pedig az egész ételkészítés 20 perc alatt megvan, mégis egészséges, alakbarát és isteni finom fogás készül, érdemes nekiállni!
Szaftos csirkeburger fűszeresen
Hozzávalók:
Elkészítés: A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a fenyőmagot is hozzáadva késes robotgépben finomra daráljuk. A csirkemellet és az aszalt sárgabarackot felkockázzuk, és a késes robotgéppel ezt is összemixeljük, majd a hagymás-répás keverékhez adjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a római köményt, és alaposan összedolgozzuk.
A masszából golyóbisokat formázunk, tenyérrel lelapítjuk, és 3-4 evőkanálnyi olajon egy serpenyőben szép pirosra sütjük oldalanként 4-5 perc alatt.
Fogyaszthatjuk buciba téve salátával, paradicsommal rétegezve, majonézzel, de akár csak salátával is tálalható, zöldfűszeres-joghurtos öntettel.