Írd be, mit keresel:

Csirkeburger – szaftos húspogácsa izgalmasan, de egyszerűen

Vannak, akik a marhahúsos klasszikus hamburgerre esküsznek, de egy jól fűszerezett és szaftosra sütött csirkés változattal mindenki meggyőzhető, hogy a burger bizony sokféle lehet. Ez a csirkemelles húspogácsa diétás étrendbe is beilleszthető, nagyon finom és egyszerű.

Cookta - 2017.06.09.
Csirkeburger – szaftos húspogácsa izgalmasan, de egyszerűen

A sovány csirkemell nagyon sokrétűen használható alapanyag, alakbarát, jól fűszerezhető, gyorsan megsül, így ideális alapja a burgernek is. A húsnak érdemes egy kis ízt és szaftosságot adni, így önmagában is nagyon finom lesz, például salátával, párolt vagy sült zöldséggel tálalva, de az sem fog panaszkodni, aki buciba pakolja. 
Szerencsére a csirkemell mindenféle ízvilágot jól elbír, most egy kicsit szokatlanabb, de nagyon harmonikus, finoman fűszeres, izgalmas változat készült, a húshoz a hagymán és a fokhagymán kívül ugyanis egy kis finomra aprított sárgarépa és aszalt sárgabarack is került, illetve egy kis fenyőmag, római kömény és petrezselyem is. 

A késes konyhai robotgépnek köszönhetően a húspogácsák összeállítása pár perc, a sütéssel együtt pedig az egész ételkészítés 20 perc alatt megvan, mégis egészséges, alakbarát és isteni finom fogás készül, érdemes nekiállni!

Szaftos csirkeburger fűszeresen

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 aszalt sárgabarack
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csapott teáskanál őrölt római kömény
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés: A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a fenyőmagot is hozzáadva késes robotgépben finomra daráljuk. A csirkemellet és az aszalt sárgabarackot felkockázzuk, és a késes robotgéppel ezt is összemixeljük, majd a hagymás-répás keverékhez adjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a római köményt, és alaposan összedolgozzuk.

A masszából golyóbisokat formázunk, tenyérrel lelapítjuk, és 3-4 evőkanálnyi olajon egy serpenyőben szép pirosra sütjük oldalanként 4-5 perc alatt.

Fogyaszthatjuk buciba téve salátával, paradicsommal rétegezve, majonézzel, de akár csak salátával is tálalható, zöldfűszeres-joghurtos öntettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.