Írd be, mit keresel:

Whoopie pie nyári kiadásban, pillecukorral töltve

Hamisítatlan amerikai süti a whoopie pie, bátran nevezhető az Oreo keksz rokonának, ugyanolyan szendvicskeksz, és az édesszájúak álma. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a meleg nyári hónapokban krém helyett érdemes pillecukorral megtölteni, egy frappáns kis trükkel...

Cookta - 2017.06.16.
Whoopie pie nyári kiadásban, pillecukorral töltve

whoopie pie eredetileg két nagyon csokis omlós keksz vaníliás sajtkrémmel töltve, de népszerűségének köszönhetően rengeteg variációja létezik ma már. A kekszet készítik vaníliás, citromos, sütőtökös, de még „red velvet”, vagyis vörös bársony változatban is, céklalével vagy ételszínezékkel festve, és a töltelék is lehet csokis, tejszínhabos, gyümölcsös, ezerféle. 

A mályvacukros töltelék is nagy kedvenc, az amerikaiak amúgy is rajonganak az édes, különös állagú pillecukorért, amit nyári grillezéseken előszeretettel sütögetnek a parázs fölött desszert gyanánt. Whoopie pie töltelékeként többszörösen jó választás a mályvacukor: egyrészt a nagy melegben nem romlik, nem olvad meg, mint ahogy azt a cukros-vajas sajtkrém tenné, másrészt nem kell bajlódni a krém készítésével, elég a kisült csokis kekszek felét megfordítani, majd mindegyikre 1-1 mályvacukrot tenni, és 2 percre betolni a sütőbe. Amint elkezdenek puffadni, már ki is vehető, és mehet is a tetejükre a félretett csokis keksz, majd finoman megnyomva kilapulnak, a kekszek közé simulnak a pillecukrok. Próbáljátok ki!

Whoopie pie pillecukorral töltve

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 20-25 mályvacukor/pillecukor

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, és a vajjal együtt mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jó habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajas csokit, elkeverjük, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a kakaópor is, ezzel is elkeverjük, de nem kell nagyon kidolgozni.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb halmokat teszünk a ragacsos tésztapasszából egy fagyikanállal vagy 2 evőkanál segítségével, de habzsákot is használhatunk hozzá, majd 180 fokos sütőbe toljuk 6-8 percre, a méretüktől függően. 

A sütőből kivéve pár percet hűlni hagyjuk, majd a csokis kekszek felét megfordítjuk, mindegyikre 1-1 pillecukrot teszünk, és visszatoljuk a sütőbe 2 percre, amíg a mályvacukor elkezd megdagadni és kicsit izzadni. Ekkor kivesszük a sütőből, és mindegyiket befedjük egy másik csokis keksszel, és finoman lenyomjuk, hogy a pillecukor összenyomódjon, a kekszeket pedig összeragassza.

Kihűlés után kóstolhatjuk, kínálhatjuk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.