A shake remek találmány, az egyik legjobb hűsítő, egyszerre ital és desszert. A legnagyobb étteremlánc jeges tejturmixnak nevezi, ami csak részben igaz, ugyanis tejes-fagyis turmix, ahogy a nemrégiben napvilágot látott titkos receptből kiderült...
A neten keringő 330 Top Secret Restaurant Recipes (330 szigorúan titkos éttermi recept) gyűjtésében a mekis hűsítő turmixok is megtalálhatóak, mégpedig elképesztően egyszerű receptúrával. A vaníliás, a csokis és az epres shake is mindössze 3 hozzávalóval készül: vaníliafagyival és tejjel, illetve vaníliás cukorral, Nesquik kakaóporral és ugyanennek a márkának az itthon jelenleg nehezebben beszerezhető epres turmixporával. Delikátboltokban megtalálható, vagy akár epersziruppal is lehet kísérletezni. A friss eper lenne persze a legjobb, de akkor már nem lenne ugyanaz a "műanyagos" íz… 😉
Nyilván az arányok és az ízesítők a legfontosabbak egy ilyen titkos receptúránál, ezért mindjárt közre is adjuk, de ha otthon szeretnénk elkészíteni ezeket az ikonikussá vált hűsítő desszertitalokat, akkor a következőkre mindenképpen figyeljünk:
Vaníliás Shake
Csokoládés Shake
Epres Shake
Elkészítés: A fagyit egy magas, nagyobb pohárba vagy mércés edénybe tesszük, hozzáöntjük a hideg tejet és a kiválasztott ízesítőt, és botmixerrel gyorsan összemixeljük. Poharakba öntjük, és vastag szívószállal kínáljuk, ha hedonozni akarunk, egy kis tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére…