Írd be, mit keresel:

Fehér sangria, a szelíd-szolid borkoktél

A sangria eredetileg egy vörösboros spanyol ital, maga a neve a sangre – vér – szóból ered. De bátran készíthető fehérborból is, még a spanyolok sem tartják szentségtörésnek: sokkal könnyedebb, frissítőbb italt kapunk, mint a szenvedélyes, bódító sangria, de nagy melegben éppen ezért a frissességért érdemes készíteni.

Cookta - 2017.06.20.
Fehér sangria, a szelíd-szolid borkoktél

A sangriát nevezhetnénk akár egy gyümölcsökkel gazdagított fröccsnek vagy divatosan borkoktélnak is, mindkettő igaz. A lényeg, hogy valamilyen citrus és szezonális (vagy akár fagyasztott) gyümölcs is legyen benne, és adjunk kis időt az összekevert italnak, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek, illetve hogy kellően le tudjon hűlni a hűtőben.

Míg a vörös sangriába általában valamilyen tömény is kerül a gyümölcs és a szóda mellett, addig a fehér sangriánál a könnyedség a lényeg, a meleg, nyári estéken úgyis érdemes óvakodni a magasabb alkoholtartalmú italoktól. Az alábbi nagyon kellemes, könnyű italnál egy kis szénsavas gyömbér és bodzaszörp ízesíti a borkoktélt a citrom és az őszibarack mellett, nagyon finom kompozíciót alkotnak, de bátran kipróbálható más gyümölccsel és szörppel, üdítővel is.

Fehér sangria

Hozzávalók:

  • 2 üveg száraz fehérbor
  • 3 dl szénsavas gyömbérital (üdítő)
  • 1 dl bodzaszörp
  • 2 citrom vagy lime
  • 4 őszibarack vagy nektarin
  • 1 liter szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • jégkocka

Elkészítés: A citromot és az őszibarackot alaposan megmossuk, a barackot félbevágjuk, kimagozzuk, majd a citrommal együtt szeletekre vagy cikkekre vágjuk. 

A fehérbort, a gyömbért és a bodzaszörpöt egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt felöntjük a szódával vagy az ásványvízzel, jégkockát adunk hozzá, és poharakba merve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.