Írd be, mit keresel:

Villantós pohárkrém – szuperkrémes, szép és egyszerűen isteni

Meleg nyári napokon nem mindig van kedvem bekapcsolni a sütőt, így ilyenkor gyorsan összeállítok egy-egy pohárkrémet vagy trifle-t, ahogy az angolok hívják a réteges, krémes desszerteket. Gyorsan összeállítható, egyszerű és isteni. Ebéd után, közvetlenül a hűtőből kivéve pedig igencsak jólesik elkanalazgatni. 

Cookta - 2017.06.21.
Villantós pohárkrém – szuperkrémes, szép és egyszerűen isteni

Ezt a pohárkrémet meggyel készítettem, de ízlés szerint bármilyen gyümölccsel készülhet, sőt még befőttel is. Egy kis puding, tejszín és gyümölcs mindig jó együtt, némi omlós zabkeksszel rétegezve pedig komoly desszert lehet – pedig szemtelenül egyszerű.

Forrás:
Kard Éva

Az előzőleg lecukrozott, de azért kissé savanykás meggy nagyon jól passzol a tejszínnel elkevert vaníliás krémmel, a ropogós zabkeksz elképesztően finom hármast alkot, ami kehelybe rétegezve ráadásul nagyon mutatós is!

Forrás:
Kard Éva

Meggyes-vaníliás trifle

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 15 dkg omlós zabkeksz
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor (de lehet vaníliás is)
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg meggy (kimagozva)

Elkészítés: A meggyet magozzuk ki, majd keverjük össze ízlés szerint cukorral, és hagyjuk pár órát állni. Ezután alaposan csepegtessük le.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a kristálycukorral. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd csorgassuk hozzá a pudingot, és állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ekkor apránként keverjük hozzá az előzőleg felvert tejszínhabot.

A poharakba morzsoljunk bele 2-2 db zabkekszet, majd rakjuk rá a fele mennyiségű meggyet. Ezután kanalazzuk rá a fele mennyiségű vaníliás krémet, majd ezt ismételjük meg. 

Az elkészült pohárkrémet tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk. A ropogós keksz, a kissé savanykás meggy és a vaníliakrém nagyon jól illenek egymáshoz.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.