Írd be, mit keresel:

A 160 grammos diéta dilemmás zöldségei – mit kell és mit nem számolni?

A 160 grammos diéta egy nagyon összetett és tudományosan megalapozott diéta, pontosabban étrend, de leginkább életmód. Nagyon látványos fogyást eredményez, de egyes betegségek vagy érzékenységek esetén igazán áldásos hatású.

Cookta - 2017.06.22.
A 160 grammos diéta dilemmás zöldségei – mit kell és mit nem számolni?

A 160 grammos diéta szigorúan szabályozza a napi szénhidrátbevitelt és annak elosztását, ráadásul az sem mindegy, hogy gyorsan vagy lassan felszívódó szénhidrátról van szó. A szénhidrátot viszont számolgatni kell, ami meglehetősen bonyolult, bár vannak olyan alapanyagok, amelyek egészen elenyésző mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak – ezeknél könnyebbség, hogy nem kell méricskélni és kalkulálni.

A húsok, halak, sajtok, valamint a zsiradékok nem számolósak, a gyümölcsök mindegyike – a citrom kivételével – viszont igen, de a zöldségek okozzák a legnagyobb fejtörést, mert ezek nagy része számolós, de van jó néhány kivétel. Alapból és nyersen mindegyik lassú felszívódású, és csak akkor nem kell számolnunk a szénhidrátjait, ha 100 grammban 5 vagy annál kevesebb szénhidrát van, és egyszerre 200 grammnál nem eszünk belőle többet. Ha több kerül belőle a tányérra, akkor viszont a teljes mennyiség szénhidráttartalmát kell számolni…

Melyek a nem számolós zöldségek?

  • Brokkoli 2/100 g
  • Cikória 2/100 g
  • Cukkini 5/100 g
  • Csicsóka 4/100 g
  • Karfiol 4/100 g
  • Kelkáposzta 4/100 g
  • Kínai kel 2/100 g
  • Mangold 3/100 g
  • Padlizsán 5/100 g
  • Paradicsom 4/100 g
  • Retek 2/100 g
  • Spenót 2/100 g
  • Sóska 2/100 g
  • Spárga 2/100 g
  • Uborka 2/100 g
  • Zeller 5/100 g
  • Zöldpaprika 3/100 g

Jó hír az is, hogy ezeket kombinálhatjuk is, például salátának, összesütve, párolva – 200 grammig nem kell számolni!

A többi zöldséget és minden fontosabb alapanyagot táblázatban itt találod >>

A diétáról bővebben itt >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.