Írd be, mit keresel:

A koranyár legjobb fogása: kapros cukkinileves tojással

Nagyon szeretem a kapor ízét és illatát, így aztán amibe csak lehet, vagyis amihez illik ez az ízvilág, bele is teszem. Főleg nyár elején, amikor még ilyen friss, zsenge – ráadásul a kertben most gyönyörűen gyarapszik.

Cookta - 2017.06.23.
A koranyár legjobb fogása: kapros cukkinileves tojással

Mostanában kétnaponta kaporszószt főzök, mindenhez… Imádom, a napokban viszont arra gondoltam, főzök egy egyszerű, ám finom cukkinilevest – természetesen kaporral. Persze a kapor mellett került a levesbe még gyenge cukkini, újkrumpli és tejföl, végül pedig levesbetétnek egész tojást ütöttem bele, majd főztem keményre. 

Forrás:
Kard Éva

Látványra talán nem a szépségéről lesz híres ez a leves, viszont az íze nagyon, de nagyon finom. Nagyon gyors, egyszerű, friss és nyári, tartalmas, de könnyű. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen, éppen csak langyosan, de akár hidegen is… Szerintem isteni. 🙂

Forrás:
Kard Éva

Kapros cukkinileves tojással

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 3 db újkrumpli
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt színes bors
  • csipet reszelt szerecsendió
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejföl 
  • 1 teáskanál liszt
  • 1,5 l víz
  • 4-6 db nagyobb tojás

Elkészítés: A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd szintén vágjuk fel apróra.

A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a krumplit és az apróra vágott kaprot, majd szórjuk meg az ételízesítővel, egy csipet szerecsendióval, őrölt színes borssal, keverjük alaposan össze, és öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli megpuhul. Ha szükséges, közben ízesítsünk utána.

A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat, és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még pár percig. Miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni, csak kicsit rázogatni az edényt, hogy a tojás ne törjön!

Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyünk bele egy-egy buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.