A kánikulában mi másra vágynánk, mint hűsítő fagyira, amire bármikor rányithatjuk a mélyhűtő ajtaját? Krémes, gyümölcsös, tejszínes és percek alatt összeállítható, ráadásul fagyigép sem kell hozzá...
A házi fagyikkal többnyire az a baj, hogy nem elég krémesek, hanem inkább kristályosra fagynak, ha nem géppel készülnek, vagy ha nem kevergetjük meg időnként szorgosan fagyasztás közben. Ennél a receptnél nagyon krémes lesz a végeredmény mindenféle macera nélkül, aminek a titka a sűrített tej, a tejpor és a tejszínhab. Ez az alaprecept, ami sokféle módon tovább is gondolható…
Ennél a változatnál málna és málnalekvár került bele, ez utóbbi azért, hogy intenzívebb legyen a málnás íz a dzsemtől, és egy kis ételfesték színesíti, de ez el is hagyható, ha nem ragaszkodunk a málnaszínhez. Készíthető eperrel és természetesen más gyümölccsel, de ezeket érdemes apróra vágni, esetleg pépesíteni – a málnánál azért nincs erre szükség, mert az érzékeny, finom húsú málna a keveréstől is kellően pépes-darabos lesz.
Az alábbi videón jól követhető a készítés menete, alatta pedig jön a részletes recept:
Házi málnafagyi
Hozzávalók:
Elkészítés: A vizet és a tejport elkeverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet és a málnalekvárt, ezzel is elkeverjük. Akit zavarnak a magok, átszűrheti, ízlés szerint 1-2 csepp piros ételfestékkel színezhető. Hozzákeverjük a málnát is, majd a habbá vert tejszínt több részletben beleforgatjuk.
Zárható műanyag dobozba öntjük, és a fagyasztóba tesszük legalább 8 órára – utána bármikor fogyasztható, de érdemes egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni hagyni gombócolás előtt.