Írd be, mit keresel:

A világ legnépszerűbb étterme – és szerintünk már te is ettél ott

Elsőre szinte mindenki valamelyik nagy gyorséttermi láncra gondolna, de itt most nem az elvivős ételekre, menet közben bekapkodós hamburgerekre, hanem igazi leülős étteremre gondolunk, egészséges, jó és változatos ételkínálattal, a szezon friss alapanyagaival. Ki tudja ennyiből a helyes választ?

Cookta - 2017.06.28.
A világ legnépszerűbb étterme – és szerintünk már te is ettél ott

Azzal viszont biztosan segítünk, ha eláruljuk, hogy évente 550 millió húsgombócot adnak el… Még így sem? Akkor még egy kis segítség: SVÉD húsgolyót. 🙂 Igen, a kék-sárga skandináv bútoráruház forgalma és kedveltsége mindent visz, felméréseik szerint a látogatóik 20%-a nem is vásárolni, csupán enni tér be hozzájuk.

Pedig elsőre abszurdnak tűnik az ötlet: egy bútoráruházban étterem? Az ötlet a most 91 éves tulajdonos Ingvar Kampradtól származik, aki úgy ítélte meg – még az '50-es évek végén –, hogy „üres hassal nem lehet jó döntéseket hozni”. 1960-ban meg is nyílt az első áruházi étterem, mára pedig mintegy 400 van belőle az egész világon!

A kezdetben csak svéd kedvenceket kínáló éttermekben 2–3 éve új koncepció kezd kialakulni, amit belső körökben csak 60–40-nek neveznek. Ez azt jelenti, hogy a svéd kedvenceket megtartják, ami a kínálat 60%-át teszi majd ki, míg 40%-ban helyi ételeket szeretnének kínálni, régiónként más és más repertoárral – egészségesebben és az adott ország alapanyagait használva.

Forrás:
Ikea

Az úgynevezett food szektorban más terveket is előszeretettel dédelget a svéd üzletlánc, sőt már határozott lépéseket is tettek: szeretnének saját éttermeket a forgalmasabb európai városokban, amiket már kis önálló popup bisztrókkal és food truckokkal tesztelnek is. Hamburg, Milánó, Róma, London és Párizs szerepel az első tesztvárosok között Európában. 

Hozzánk mikor jön a húsgolyókat és svéd mandulatortát kínáló belvárosi étterem és kék-sárga kamion?

Forrás: Capital.fr

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.