Írd be, mit keresel:

Muhallebi, a csodálatos tejpuding – csokis változatban

A muhallebi egy csupa krém desszert, ami eredetileg Törökországból származik, de annyira finom és olyan egyszerű, hogy sokfelé elterjedt a keleti régióban. Az alaprecepthez 4 alapanyag kell csupán, és mintegy 10 perc. Elég meggyőző, nem?

Cookta - 2017.06.30.
Muhallebi, a csodálatos tejpuding – csokis változatban

Az eredeti muhallebi hófehér, csak tej, cukor, vanília és keményítő (rizsliszt vagy kukoricakeményítő) krémes főzete, amit leggyakrabban narancsvirágvízzel vagy rózsavízzel ízesítenek. Ezek a virágos ízek nekünk kissé furcsának tűnhetnek, valamint a vizek beszerzése is igényel némi utánajárást (bár gourmet vagy ázsiai boltokban beszerezhetők), nyugodtan elkészíthetjük például csokisan, így garantáltan hatalmas sikere lesz.

Az alábbi receptet tekintse mindenki alapnak: készíthető növényi tejjel is, bátran variálható a fűszerezése, tehetünk bele ízlés szerint fahéjat, kardamomot, egy kis kókuszreszeléket… Vagy tálalhatjuk friss gyümölccsel, bármilyen aprított magokkal – érdemes játszani vele, mert gyors és olcsó finomság, ami mindig sikert arat!

Muhallebi – tejpuding – csokisan

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 7 dkg kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 12 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • kevés pisztácia és csokoládé a tálaláshoz

Elkészítés: A kukoricakeményítőt és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáöntünk 3 dl hideg tejet, és simára, csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy edénybe öntjük, felforraljuk, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a keményítős mixet, és kevergetve főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor hozzáöntjük a cukrot és a vanília-kivonatot is, és selymes krémmé főzzük pár perc alatt.

A csokis tejpudingot poharakba vagy tálkákba öntjük, kihűtjük, majd a hűtőbe téve hagyjuk teljesen megdermedni.

Tálalás előtt aprított csokival és pisztáciával megszórjuk – vagy ízlés szerint dekoráljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.