Írd be, mit keresel:

Madártej pohárkrémnek – egyszerű, elegáns és elronthatatlan

Aki a madártejet szereti, ezt a pohérkrémet imádni fogja! Ugyanolyan hűsítő és finom kanalazgatni való desszert, de még selymesebb, köszönhetően a sűrűbbre, krémesebbre főzőtt vaníliás sodónak, ami ráadásul még egy kis piskótát és málnát is rejt.

Cookta - 2017.07.02.
Madártej pohárkrémnek – egyszerű, elegáns és elronthatatlan

A klasszikusok tökéletesek, nem véletlenül váltak emblematikus ételekké. A madártejre is igaz ez, és egyszerűségében ott a lehetőség, hogy egy kicsit csavarjunk rajta, fűszerekkel, gyümölcsökkel, extra kiegészítőkkel. A madártejből most pohárkrém készült: az édes, vaníliás sodó sűrűbb lett, pudingos és selymes krémmé alakult, és ha már krém, miért is ne rétegezhetnénk pohárba egy kis piskótával vagy keksszel és némi idénygyümölccsel? 

Az igazi vaníliás krém sokkal jobb, mint a bolti pudingpor, ebben tényleg csak a lényeg van: tojás, cukor, tej és vanília, amit egy kis étkezési keményítő sűrít. A tetején korona az édes tojáshab, ami a legegyszerűbb és tökéletes forrázásos módon érdemes elkészíteni – módszer a receptben! -, és nem árt megbolondítani egy kis piskótával és gyümölccsel… Isteni és abbahagyhatatlan, mindig sikert arat!

Málnás madártej pohárkrémnek

Hozzávalók: 

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 1 rúd vanília
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • maréknyi málna
  • 6-8 darab babapiskóta

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral elektromos habverővel elkeverjük, majd 1 dl tejet hozzáadva simára, habosra, fehéredésig verjük. A vaníliarudat kettévágjuk, magjait kikaparjuk. A tejből kiveszünk 1 dl-t, amit simára keverünk a kukoricakeményítővel. 

A maradék 8 dl tejet feltesszük melegedni a vaníliavelővel és a kikapart hüvellyel együtt. Amikor már meleg, a vaníliarudat eltávolítjuk belőle, és folyamatos keverés mellett, apránként a cukros tojássárgához adjuk, majd visszatesszük a tűzre. Folyamatosan keverve néhány percig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor hozzáöntjük, és a keményítős tejet is hozzáadva sűrűsödésig kevergetjük, majd a tűzről levéve félretesszük.

A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral jó kemény habbá verjük egy nagyobb műanyag tálban. Egy vízforralóban kb. 1,5 liter vizet forralunk, egészen addig, míg zubog. A forró vizet lassan, egyenletesen, körkörösen a tojáshabra öntjük, majd 2-3 percet pihentetjük, amíg a forró gőzben megfő a hab. Ezután kanállal galuskákat szaggatunk a gőzben főtt habból.

Poharakba, kelyhekbe vagy tálkákba tördeljük a piskótát, elosztjuk rajtuk a vaníliás krémet, a félretett málnaszemeket belepotyogtatjuk, majd tojáshabot teszünk a tetejükre. Jól lehűtve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.