Nagyon mutatós és elképesztően egyszerű desszert hódít, ami egyszerre egészséges és isteni finom, nagyon jól variálható, és bűntudat nélkül nassolhatjuk bármikor. Ez a frozen yogurt bark, vagyis a jeges joghurtszelet!
Sűrű görög joghurt, egy kis méz vagy juharszirup, ízlés szerint gyümölcs vagy bármilyen mag, müzli, granola, mindez összekeverve – ilyet már mindenki készített. Az újdonság a jeges joghurtszeletnél viszont az, hogy a joghurt sütőpapírral bélelt lapos tálba kerül, ebben elterül, majd a fagyasztóban pár óra alatt megfagy. Bármikor törhető belőle egy darabka – remek frissítő uzsonna, hűsítő snack, de meleg nyári napokon reggelinek is tökéletes.
Amilyen egyszerű, olyan jól variálható, készülhet vegán változatban is növényi joghurttal, cukormentes édesítőkkel, ízesíthető a joghurtalap fűszerekkel, kókusszal, és minél színesebb gyümölcsöket dobálunk bele, annál szépségesebb lesz. Sőt a joghurt maga is összeturmixolható gyümölcsökkel, így színes változatokat kaphatunk. Néhány inspiráló fotót is mutatunk…
Kipróbáljátok?