Írd be, mit keresel:

Csirkés, spenótos, tésztás – csak szeretni lehet

A spenót sokakat megosztó étel, de ebben a változatban még azok is falják, akik amúgy nem lelkesednek érte. Nagyon gyors és egyszerű, és miközben nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag, mégis ízgazdag, laktató, könnyű fogás.

Cookta - 2017.07.07.
Csirkés, spenótos, tésztás – csak szeretni lehet

Egy gyors és könnyű tésztaétel sokszor életmentő lehet, főleg akkor, ha a szósz kb. olyan gyorsan elkészül, mint ahogy a tészta megfő. Ez a csirkés-spenótos változat épp ilyen, ráadásul kellemesen krémes, mégis könnyű a szósz, benne omlósra sült-párolt csirkemelldarabokkal. 

A húst mustár és egy kis fehérbor teszi pikánssá, a spenótot pedig egy kis újhagyma és klasszikus fűszer, a fokhagyma ízesíti, egy kevéske tejszín selymesíti. Könnyű, egyszerű, és ha nem kell sokat bajlódni a friss spenót mosásával (fagyasztottból is készíthető), akkor tényleg 15 perc alatt kész ez az isteni tésztaétel.

Spenótos–csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 35 dkg spenót
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl tejszín
  • 40 dkg tészta
  • só, bors

Elkészítés: Bő sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

Közben a csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a mustárral. 

A spenótot, a fokhagymát és az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben vagy wokban a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a spenótot, a hagymát és a fokhagyma felét, pár perc alatt kevergetve megpároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és 1-2 percig forraljuk.

Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a mustáros csirkemellet, és fehéredésig sütjük kevergetve, majd hozzáadjuk a maradék fokhagymát, felöntjük a borral, és lefedve 5-6 perc alatt megpároljuk, majd hozzáöntjük a spenótot, összeforgatjuk, és a kifőtt, leszűrt tésztával tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.