A nagy melegben sütemény helyett készítsünk ebéd utáni desszertnek egy finom pohárkrémet. Nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, kellemesen hűsít, és ha gyümölcsöt is teszünk bele, akkor nagyon frissítő tud lenni.
Mivel éppen érik a meggy, így most én azzal készítettem, de ízlés szerint málnával, ribizlivel, más idénygyümölccsel is nagyon finom és mutatós desszert, nem mellesleg nagyon egyszerű, és gyorsan megvan.
Tálalás előtt a poharakba rétegezett könnyű, vaníliás túróhabot tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Meggyes-túróhabos pohárkrém
Hozzávalók a meggyes réteghez:
Elkészítés: A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és az aromát, majd néha megkeverve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.
Túróhab
Hozzávalók:
Elkészítés: A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára. Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük.
A jól lehűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.
Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet: az ízesített túró felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön. Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.