Írd be, mit keresel:

Csirkemell izgalmasan, mézesen, aromás barackkal

A hús és a gyümölcs párosítását nem mindenki szereti, de az őszibarack talán kivétel, hiszen régi vasárnapi klasszikus a sült hús mellé tálalt barackkompót. Nyársra húzva, friss barackkal vagy nektarinnal is isteni, ráadásul egyszerű és alakbarát.

Cookta - 2017.07.09.
Csirkemell izgalmasan, mézesen, aromás barackkal

Könnyű, mutatós, kicsit szokatlanabb fogás a mézes-barackos csirkenyárs, igazi nyári hangulatú finomság, ami akár kerti grillen, akár serpenyőben is megsüthető. Rövid pácolást igényel csak a sovány csirkemell, amíg átveszi az őszibarackhoz is nagyon jól passzoló rozmaring aromáit, illetve a pácban lévő citrom felpuhítja kicsit a rostjait, így igazán omlósra, szaftosra sül.

Csirkemell helyett bátran használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.

Mézes-barackos csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1/2 citrom
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 őszibarack vagy nektarin
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.

A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.

Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.

Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy salátával tálalhatjuk, de kuszkusszal is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.