Írd be, mit keresel:

Sült Alaszka vagy norvég omlett – ez a habcsókos parfétorta

A fagyitorta felülmúlhatatlan nyári kedvenc, aminek otthon kevesen állnak neki, de a legünnepibb hűsítőbb desszert, amit csak el lehet képzelni. Angolszász és francia vidékeken még egyet csavarnak rajta: meg is sütik!

Cookta - 2017.07.09.
Sült Alaszka vagy norvég omlett – ez a habcsókos parfétorta

Baked Alaska – sült Alaszka – és omlette norvégienne – vagyis norvég omlett – néven hódít az elképesztő parfétorta. Az alapja egy vékony réteg piskóta vagy brownie, rajta – lehetőleg – több réteg fagylalt, az egészet pedig gőz felett felvert cukros tojáshab borítja, amit egy picit meg is pirítanak konyhai lángpisztollyal, de akár jó forró sütőben is működik a dolog, ha alaposan le van fagyasztva előzetesen a torta.

Ha több réteg különböző ízű fagylaltot, a piskótát és a tojáshabot is mind mi magunk szeretnénk elkészíteni, akkor tényleg nem egy ripsz-ropsz desszert, viszont tényleg mutatós, és kicsit csalhatunk is – a sikerért megéri! Használhatunk készen vett fagyit, az alap lehet olvasztott vajjal összedolgozott kekszmorzsa is, mint a sajttortáknál, de akár egy kis gyümölcslével, kávéval vagy alkohollal áztatott babapiskótát is bevethetünk alapként. Ha pohárba rétegezzük, akkor kimondottan egyszerű, mutatós és isteni!

A tojáshabbal viszont kevés a dolog, de egy kis csavar van benne. 3 tojásfehérjéhez számolva 10 dkg porcukorral és fél citrom levével gőz felett kell felverni, amíg szép fényes, feszes habot kapunk, amiben a hőkezelésnek köszönhetően még veszélye sincs meg a szalmonellának. Egy sima kanállal vagy késsel rusztikus, egy csillagcsőrős habzsákkal elegáns desszertet varázsolhatunk vele a rétegezett fagyitortából. Irány a fagyasztó, tálalás előtt pedig csak egy kis lángpisztoly vagy tűzforró sütő kell grill fokozaton, hogy ezzel a mutatós és isteni desszerttel előrukkolhassunk!

Néhány inspiráló fotó és egy videó:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.