Írd be, mit keresel:

A legfinomabb gyümölcsleves – szégyentelenül egyszerű, de +18-os

A krémes, hűs gyümölcslevesek arzenálja egyértelműen a nyár kedvencei, de a fehérboros-őszibarackos mindent visz. Csak egy mixer kell hozzá, és tényleg a legvillantósabb hideg gyümölcsleves, ami mindig sikert arat.

Cookta - 2017.07.12.
A legfinomabb gyümölcsleves – szégyentelenül egyszerű, de +18-os

Főzés nélkül készül, pár perc alatt kész, igazi varázslat, tényleg szemtelenül egyszerű, de jól behűtve a legjobb hűsítő gyümölcsleves nyári estére – legyen az kerti parti vagy csak kettesben elköltött romantikus vacsora. Mivel bor van benne, csak lazulós esti fogásnak ajánljuk, annak viszont zseniális: aromás őszibarack vagy nektarin, fehérbor, tejszín, némi ízesítő és egy turmixgép – ennyi a titkos recept, a végeredmény pedig egy kellemes, istenien finom, krémes hideg leves – sűrűbbre hagyva, esetleg félig lefagyasztva desszertnek is ideális.

Az alarecepthez egy kis vanília és cukor is elég, de tovább ízesíthető a leves egy kis tört kardamommaggal, izgalmassá tehető pár levél bazsalikommal vagy kevés kakukkfűvel, frissítőbb változatban némi mentával. A tetejére mehet egy kanálnyi tejszínhab, esetleg egy kis kockára vagy vékony szeletekre vágott őszibarackkal vagy nektarinnal is gazdagíthatjuk, ha szeretnénk, hogy valami harapható „levesbetét” is legyen benne.

Fehérboros barackleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack vagy nektarin
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint pár levél bazsalikom, menta vagy 2-3 ág kakukkfű

Elkészítés: A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a bort, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a kiválasztott zöldfűszert, és krémesre, simára, homogénre mixeljük.

Jól behűtjük, majd ízlés szerint magában, kis kockázott barackkal vagy felvert tejszínnel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.