A krémes, hűs gyümölcslevesek arzenálja egyértelműen a nyár kedvencei, de a fehérboros-őszibarackos mindent visz. Csak egy mixer kell hozzá, és tényleg a legvillantósabb hideg gyümölcsleves, ami mindig sikert arat.
Főzés nélkül készül, pár perc alatt kész, igazi varázslat, tényleg szemtelenül egyszerű, de jól behűtve a legjobb hűsítő gyümölcsleves nyári estére – legyen az kerti parti vagy csak kettesben elköltött romantikus vacsora. Mivel bor van benne, csak lazulós esti fogásnak ajánljuk, annak viszont zseniális: aromás őszibarack vagy nektarin, fehérbor, tejszín, némi ízesítő és egy turmixgép – ennyi a titkos recept, a végeredmény pedig egy kellemes, istenien finom, krémes hideg leves – sűrűbbre hagyva, esetleg félig lefagyasztva desszertnek is ideális.
Az alarecepthez egy kis vanília és cukor is elég, de tovább ízesíthető a leves egy kis tört kardamommaggal, izgalmassá tehető pár levél bazsalikommal vagy kevés kakukkfűvel, frissítőbb változatban némi mentával. A tetejére mehet egy kanálnyi tejszínhab, esetleg egy kis kockára vagy vékony szeletekre vágott őszibarackkal vagy nektarinnal is gazdagíthatjuk, ha szeretnénk, hogy valami harapható „levesbetét” is legyen benne.
Fehérboros barackleves
Hozzávalók:
Elkészítés: A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a bort, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a kiválasztott zöldfűszert, és krémesre, simára, homogénre mixeljük.
Jól behűtjük, majd ízlés szerint magában, kis kockázott barackkal vagy felvert tejszínnel tálaljuk.