Írd be, mit keresel:

A leghűsítőbb jegeskávé – kávés jégkrém pillanatok alatt

A forró nyári napokon nemcsak hűsítésre, de frissítésre is szükségünk van, például egy kis koffeinre. A forró kávé helyett jobb választás, ha jegeskávét vagy frappét készítünk, de a leghűsítőbb megoldás, ha pálcás jégkrémnek lefagyasztjuk.

Cookta - 2023.07.12.
A leghűsítőbb jegeskávé – kávés jégkrém pillanatok alatt

A délutáni kávézás innentől kezdve fagyizásba csap át, sőt bármikor frissülhetünk a jégnyalókával, vagyis ahogy divatosan hívják: ice-poppal. Készíthetjük vizesebbre vagy krémesebbre, a saját jól megszokott kávénkat is lefagyaszthatjuk kihűlés után, de instant kávéval 2 perc alatt hidegen is összedobhatjuk a „jégkávét”.

Mi víz és tejszín keverékével készítettük, így viszonylag könnyű nyalánkság, de aki krémesebben szereti, használhat hozzá csak tejszínt, vagy még lágyabbá, selymesebbé teheti egy kis mascarpone hozzáadásával, de készíthetjük akár kókuszkrémmel és cukormentes édesítővel az alakbarátabb, egészségesebb verzióért. Ha esetleg hiányozna a háztartásból a jégkrémforma, akkor kisebb joghurtos pohárba vagy mini muffinformába öntve is lefagyaszthatjuk, pálca helyett pedig akár néhány műanyag kiskanál is tökéletesen megfelel, amit a félig fagyos desszertünkbe szúrhatunk.

Kávés jégkrém

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál instant kávé
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Az instant kávét egy kevés forró vízzel elkeverjük, majd a többi alapanyaggal turmixgépbe tesszük, és alaposan összemixeljük, de akár egy befőttesüvegben is összerázhatjuk.

Pálcikás jégkrémformába öntjük, a fagyasztóba tesszük, és ha félig megdermedt, beleszúrunk egy fapálcát vagy műanyag kanalat, ha formánk van, akkor a tetejükkel lefedjük.

Fogyasztás előtt a formák oldalára kevés langyos vizet engedünk, így könnyen kiemelhetjük az igazán jeges kávénkat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.