Pofonegyszerű, színes, finom, egészséges és alakbarát fogás a zöldségekkel sült halfilé, amit ha fóliába zárunk, minden íz és aroma megmarad, saját gőzükben párolódnak puhára a belepakolt finomságok – és még mutatós is.
A fagyasztott tengeri halfilé az egyik legjobb alapanyag: bármikor előkapható a fagyasztóból, és felolvasztás nélkül is legfeljebb fél óra alatt ízletes, egészséges, sovány, fehérjében gazdag fogássá változtatható. Aki fél a hal minőségétől, az keresse a csomagoláson az ASC-jelölést, ami garanciát ad arra, hogy jó minőségű hal kerül a tányérra. Az Acquaculture Stewardship Council nemzetközi szervezet folyamatosan ellenőrzi, és weboldalukon visszakövethető a vásárolt hal eredete, tenyésztése vagy halászása, mégpedig a csomagoláson található kód megadásával.
A fóliás sütés zseniálisan egyszerű, zsiradékot nem – vagy alig – igényel, minden puhára párolódik, a hal nem szárad ki, az összes aroma az ételben marad. Ízlés szerint bármilyen zöldség pakolható a hal mellé, és a fűszerezéssel is a végtelenségig játszhatunk. Ha a fóliát igazán jól lezárjuk, akkor akár kerti grillen is megsüthetjük…
Fóliában sült hal nyári zöldségekkel
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit és a répát megmossuk, végeit levágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük.
4 nagyobb alufóliát kiterítünk, mindegyikre 1-1 halfilét teszünk. Sózzuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd ráhalmozzuk a a felkockázott cukkinit és répát, elosztjuk rajtuk a koktélparadicsomot és a lilahagymát, egy picit sózzuk, színes borsot őrölünk rá, meglocsoljuk mindegyik pakkot 1-1 teáskanálnyi olívaolajjal, majd az alufóliát oldalról visszahajtjuk, a végeken összefogjuk.
Tepsibe – vagy grillrácsra – tesszük, és 180 fokos sütőbe tolva 25 percig sütjük. A batyukat kicsit kinyitva meg is piríthatjuk, tálaláskor ízlés szerint egy kis fokhagymás vagy zöldfűszeres joghurttal, tejföllel meg is locsolhatjuk.