Írd be, mit keresel:

Diétás, egészséges és finom: fóliás hal zöldségesen

Pofonegyszerű, színes, finom, egészséges és alakbarát fogás a zöldségekkel sült halfilé, amit ha fóliába zárunk, minden íz és aroma megmarad, saját gőzükben párolódnak puhára a belepakolt finomságok – és még mutatós is.

Cookta - 2017.07.14.
Diétás, egészséges és finom: fóliás hal zöldségesen

A fagyasztott tengeri halfilé az egyik legjobb alapanyag: bármikor előkapható a fagyasztóból, és felolvasztás nélkül is legfeljebb fél óra alatt ízletes, egészséges, sovány, fehérjében gazdag fogássá változtatható. Aki fél a hal minőségétől, az keresse a csomagoláson az ASC-jelölést, ami garanciát ad arra, hogy jó minőségű hal kerül a tányérra. Az Acquaculture Stewardship Council nemzetközi szervezet folyamatosan ellenőrzi, és weboldalukon visszakövethető a vásárolt hal eredete, tenyésztése vagy halászása, mégpedig a csomagoláson található kód megadásával.

A fóliás sütés zseniálisan egyszerű, zsiradékot nem – vagy alig – igényel, minden puhára párolódik, a hal nem szárad ki, az összes aroma az ételben marad. Ízlés szerint bármilyen zöldség pakolható a hal mellé, és a fűszerezéssel is a végtelenségig játszhatunk. Ha a fóliát igazán jól lezárjuk, akkor akár kerti grillen is megsüthetjük…

Fóliában sült hal nyári zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 fagyasztott tőkehalfilé vagy más halfilé ízlés szerint
  • 1 zsenge cukkini
  • 2 szál zsenge sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1/2 citrom
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • őrölt színes bors

Elkészítés: A cukkinit és a répát megmossuk, végeit levágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük.

4 nagyobb alufóliát kiterítünk, mindegyikre 1-1 halfilét teszünk. Sózzuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd ráhalmozzuk a a felkockázott cukkinit és répát, elosztjuk rajtuk a koktélparadicsomot és a lilahagymát, egy picit sózzuk, színes borsot őrölünk rá, meglocsoljuk mindegyik pakkot 1-1 teáskanálnyi olívaolajjal, majd az alufóliát oldalról visszahajtjuk, a végeken összefogjuk.

Tepsibe – vagy grillrácsra – tesszük, és 180 fokos sütőbe tolva 25 percig sütjük. A batyukat kicsit kinyitva meg is piríthatjuk, tálaláskor ízlés szerint egy kis fokhagymás vagy zöldfűszeres joghurttal, tejföllel meg is locsolhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.