Na, megvan, hogy mi az? Naná, hogy a banán, ami pektintartalma miatt tökéletes a feladatra! Édes, krémes, tápláló, fillérekért hozzájuthatunk az év bármely napján, és még pepecselni sem kell vele sokat, hogy isteni fagylaltot készíthessünk belőle.
Ez a fagyi amellett, hogy szuperegészséges, gluténmentes, laktózmentes, vegán, istenien krémes is, és fagylaltgép sem szükséges a készítéséhez, hozzáadott cukrot nem tartalmaz – igaz, ez már ízléstől függ, de ha elég érett banánt választunk hozzá, nem fog igényelni plusz édesítést.
A kreatívabbak és mohó gourmand-ok az alap banánfagyit fel is turbózhatják, megszórhatják fahéjjal, kakaóval, gyömbérrel, csonthéjasokkal, granolával, tálalásnál csurgathatnak rá mézet, csoki-, mogyoró- vagy karamellöntetet.
De lássuk, hogyan is készül!
Amire szükség lesz
Eszközök
A fagyi elkészítésének menetét és a fortélyokat itt találjátok >>