Valószínűleg nemcsak nálunk slágerdesszert mindenféle fagyi és jégkrém, hiszen a jeges édességért kicsik és nagyok is rajonganak. Mi nem boltban vesszük, hanem magam gyártom, és igyekszem egészségesen, cukormentesen készíteni, mert elég nagy mennyiségben fogy nálunk.
Egészséges jégkrémet készíteni igazán nem ördöngösség, pár perc munka csupán, ha van egy turmixgépünk, némi gyümölcsünk. Tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint egy sűrű turmixot készíteni, majd ezt jégkrémformába adagolni és lefagyasztani.
A gyümölcsöket lehet variálni, különféle növényi tejekkel hígítani, selymesíteni, vaníliával, gyömbérrel, fahéjjal ízesíteni. Készítettem már sokfélét, eddig a kókuszos-áfonyás és az őszibarackos-epres változatot osztottam meg veletek, most pedig egy gyömbéres-narancsos cukormentes és vegán változatot hoztam. Nagyon finom, biztos sikert arat!
Gyömbéres-narancsos jégkrém
Hozzávalók:
Elkészítése: Hámozzuk meg a narancsot és az őszibarackokat, távolítsuk el a magokat is. A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, és pépesítsük krémessé. Öntsük jégkrémformákba, és már mehet is a fagyasztóba, kb. 1 óra múlva helyezzük bele a jégkrémpálcikákat is. Nagyjából 5-6 óra alatt elkészül.
Fogyasztás előtt egy pillanatra tegyük forró víz alá, így könnyedén kiemelhető a formából.