Írd be, mit keresel:

Nutellás csodasüti – varázslat 3 hozzávalóval

Mennyei és nagyon egyszerű, ha biztosra akarunk menni egy elronthatatlan és ellenállhatatlan desszerttel, akkor ez a biztos recept. Nutella, krémsajt, sütőporos liszt, pár perc keverés-kavarás, és irány a sütő. Ha fokoznánk az élvezetet, akkor krémet is készíthetünk rá – nagyvonalúan kihagyható a liszt: a krémhez elég a csokis mogyorókrém és a mascarpone krémsajt.

Cookta - 2017.07.27.
Nutellás csodasüti – varázslat 3 hozzávalóval

Hosszúkás pástétomformában vagy kerek, kapcsos tortaformában is süthetjük, nagyon egyszerű, de testvérek között sem diétás finomság ez a desszert. Jó csokis és mogyorós, puha, illatos, önmagában is tökéletes egy tejeskávé mellé, de egy kis krémmel megkenve, megtöltve tortaként, sütiként is villantós finomság. 

A sütemény összeállítása pár perc csupán, a sütőben viszont 1 órát is elvan, míg tökéletes lesz, majd még egy kis türelemre lesz szükség, míg a süti kihűl. Utána tölthető vagy csak szimplán bevonható – mindenképpen sikert fog aratni. A videóban jól követhető a készítés menete, alatta jön a részletes recept!

Objektum doboz

Nutellás csokikenyér

Hozzávalók:

  • 40 dkg szoba-hőmérsékletű Nutella
  • 40 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone
  • 25 dkg liszt + 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 20 dkg hideg mascarpone
  • 20 dkg Nutella
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés: Egy keverőtálban simára keverjük a mogyorókrémet és a mascarponét, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Kivajazott, kakaóporral meghintett őzgerinc- vagy pástétomformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A sütőből kivéve kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hideg mascarponét és a Nutellát összekeverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Ízlés szerint meghinthetjük porcukorral, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.