A túrós desszertek mindig biztos sikerre számíthatnak, különösen igaz ez a túrós pitére. Persze az embernek nem mindig van kedve a tésztagyúráshoz, de szerencsére kész leveles tésztával is süthetünk túrós pitét. Most mézes-mandulás változatban készült, vaníliásan, és csak annyit mondunk: isteni!
A gyors és egyszerű sütemények sorát gazdagítja a leveles tésztával sült túrós pitetorta, olyannyira, hogy gyakorlatilag elronthatatlan: csak a túrókrémet kell kikeverni, majd a tésztával bélelt pitetálba simítani, és irány a sütő. Ennek a túrókrémnek a különlegességét a méz és a darált mandula adja, különösen selymessé és lággyá teszi, emellett pedig vaníliás pudingpor is kerül bele, ami megfogja a túró levét, és nemcsak illatosabbá, de krémesebbé is teszi a tölteléket.
Gyors vendégvárónak vagy lusta napokra is tökéletes, de a pitetálban könnyedén elvihetjük piknikre, kerti partira is, kézből is könnyedén ehető, és különlegesen finom durvára vágott mandulával meghintve, így egyszerre krémes és ropogós is az egyszerű, de nagyszerű sütemény.
Túrós pitetorta mézesen és mandulásan
Hozzávalók:
Elkészítés: A túrót egy keverőtálba tesszük, és villával vagy krumplinyomóval alaposan összenyomkodjuk. A tojásokkal és a mézzel robotgéppel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, 1 csomag vaníliás cukrot, a darált mandulát és 1 csipet sót, és ezekkel is összekeverjük.
A leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt pitetálba tesszük úgy, hogy a peremére is jusson, villával megböködjük az alját, majd belesimítjuk a túrókrémet.
170 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve meghintjük a maradék vaníliás cukorral, megszórjuk a durvára vágott mandulával.
Langyosra vagy teljesen kihűlve szeleteljük és tálaljuk.