Írd be, mit keresel:

Könnyű és kiadós: cukkinis-hagymás csirkemáj

Bőségesen ontják a termést idén is a cukkinibokrok, így szinte naponta készül mostanság nálunk egy-egy cukkinis finomság. Most egy gyors és könnyű, nagyon ízletes fogás kerekedett, mégpedig csirkemájjal.

Cookta - 2023.07.29.
Könnyű és kiadós: cukkinis-hagymás csirkemáj

Bő harminc perc alatt elkészíthető a serpenyős csirkemáj az előkészületekkel együtt, könnyű, kiadós, jó szaftos ragu. Én most zöld és sárga cukkinit egyaránt használtam, ráadásul egy csokor friss petrezselymet is tettem bele, így színes és mutatós is lett.

Köretnek kuszkuszt készítettem, majd azzal tálaltam, de jól illik hozzá a rizs, a bulgur, az a lényeg, hogy a finom szaftot felvegye, de egy szelet friss kenyérrel is kitunkolhatjuk.

Forrás: Kard Éva

Cukkinis-hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge cukkini
  • 5-6 db csirkemáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt színes bors
  • majoránna (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj

Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve kezdjük el párolni. Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Forrás: Kard Éva

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána. Pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk, nehogy túlsüssük, mert kemény lesz!

Közben készítsünk ízlés szerint köretet, tálaláskor ezzel kínáljuk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és laktató étel.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.