Írd be, mit keresel:

Joghurtos pufi palacsinta – tízperces reggeli, uzsonna vagy desszert

A könnyű, levegős amerikai palacsinta a hétvégi reggelik sztárja, rengeteg változata létezik, és nem is árt minél több receptet kipróbálni, mert mindig valami újat fedezhetünk fel. A joghurtos változat pillekönnyű, pihentetni sem kell és elképesztően finom.

Cookta - 2023.07.30.
Joghurtos pufi palacsinta – tízperces reggeli, uzsonna vagy desszert

Az amerikai sütőporos, pufi palacsinták inkább kényelmes reggeliként népszerűek nálunk, desszertként a klasszikus, vékony palacsinták hódítanak, de ez egy olyan puha és könnyű változat, ami bármikor megállja a helyét. Főszereplője a joghurt, a sűrű tészta pedig nagyon egyszerűen összeállítható, a sütés is pár perc alatt megvan.

Az istenien puha, könnyű palacsinta önmagában is élvezetes, de egy kis dzsemmel, friss gyümölccsel, mazsolával, natúr vagy gyümölcsös joghurttal örülten finom és egyszerű reggeli vagy desszert, brutalizálhatjuk csokiszósszal, karamellel is, vagy akár juharsziruppal, sült banánnal, karamellizált öszibarackkal is…

Forrás: iStock

Joghurtos pufi palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg joghurt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • diónyi vaj a sütéshez

Hozzávalók: Kétféle keveréket készítünk: egy szárazat és egy nedveset. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, egy keverőtálban pedig a joghurtot, az olajat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat is. A két keveréket összeöntjük, és kézi habverővel simára keverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, adagonként 1 teáskanálnyi vajat felolvasztunk benne, majd nagyobb evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, faspatulával megforgatva.

Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve, dzsemmel vagy mézzel megcsorgatva, friss gyümölccsel vagy joghurttal tálaljuk-fogyasztjuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.