Sokszor gondban vagyok, hogy a grill- vagy éppen a sütőben sült húsok mellé milyen salátát készítsek, de gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Cukkinisalátát már többször is készítettem, nagy kedvenc nálunk, de most valami új ízre vágytunk.
A kert eláraszt a zsenge cukkinikkel, amiből most nyersen készült ízletes saláta, egyszerűen, mégis különlegesen, marinálva. A cukkinit és a lila hagymát egyszerűen csak nyakon öntöttem egy fehérborecetes-mézes dresszinggel, majd fóliával lefedve hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek.
Mivel a dresszing cukrot nem, csak egy kis mézet tartalmaz, így ezt a salátát a savanykásabb ízek kedvelőinek ajánlanám. Nagyon üdítő a mentának köszönhetően, sültek, grillezett fogások mellé nagyon jól illik a friss ízeivel.
Marinált, mentás cukkinisaláta
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit egy zöldséghámozóval vékonyra szeleteljük fel. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és szintén vékonyan szeleteljük fel. A mentát vágjuk fel apróra.
A mézhez adjuk hozzá az borecetet, a magos mustárt, egy csipet sót, az olajat, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük rá a vékonyra felszeletelt cukkinire és lila hagymára, szórjuk meg az apróra vágott mentával, majd kézzel óvatosan forgassuk össze.
Ezután fedjük le a tálat folpack fóliával, és hagyjuk legalább fél órát állni, de az sem baj, ha tovább áll, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült cukkinisalátát ízlés szerint kínálhatjuk grill- és sült húsokhoz.