Írd be, mit keresel:

Jeges joghurtfalat, a legegyszerűbb fagyi

A jeges joghurt, vagyis a frozen yogurt vagy "froyo" a legegyszerűbb nyári desszert, ráadásul egészséges is, nem kell hozzá se fagyigép, se konyhai gyakorlat. A jeges joghurtszelet sikerét látva, most egy még gyorsabb változatot mutatunk, a jeges joghurtfalatokat.

Cookta - 2017.08.05.
Jeges joghurtfalat, a legegyszerűbb fagyi

A jégkockatartó frappáns konyhai eszköz, fagyi készítéséhez is ideális, és mindig annyit tudunk kivenni belőle, amennyire vágyunk. Könnyű elosztani vagy beosztani, és a nagy melegben az sem hátrány, hogy gyorsabban megfagy a mérete miatt, mintha jégkrémtartó formában fagyasztanánk az édes gyümölcsös joghurtot.

Objektum doboz

Az elkészítése pofonegyszerű, csupán joghurtra vagy görög joghurtra, vegánoknak növényi joghurtra, egy kis édesítőre – mézre, juharszirupra – és némi gyümölcsre van hozzá szükség az alapfagyihoz, de toovább gazdagíthatjuk

  • vanília-kivonattal
  • reszelt citromhéjjal
  • kókuszreszelékkel
  • néhány kanál dzsemmel
  • pépesített gyümölccsel
  • csokidarabkákkal
  • aprított dióval, mandulával

A joghurtot az édesítővel és ha szeretnénk, valamely ízesítővel elkeverjük, a jégkockatartóba kanalazzuk, belepotyogtatunk áfonyát, málnát, darabolt epret vagy más gyümölcsöt, barackot, mangót, és a fagyasztóba tesszük, 2-3 óra múltán már bármikor hűsíthetjük magunkat a finom és egészséges joghurtos kockákkal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.