Írd be, mit keresel:

Csavarj rajta, tekerd fel: isteni sajtos-sonkás omlett-tekercs

A tojás a gyors és kiadós fogások egyik legfontosabb alapanyaga, ami reggel, délben és este is kihúzhat minket a csávából, például egy jó omlett formájában. Ha azonban a vékonyra sütött tojáslepényt feltekerjük, majd darabokra vagy szeletekre vágjuk és fogvájóval rögzítjük, váratlan vendégeknek is kínálhatjuk.

Cookta - 2023.08.09.
Csavarj rajta, tekerd fel: isteni sajtos-sonkás omlett-tekercs

Persze nem csak a vendégeket kényeztethetjük a mutatós tojásos tekercsekkel, igazán nem bonyolult művelet az elkészítésük, viszont változatossá teheti a felcsavart omlett a gyors tojásos étkezéseinket. Egy salátával kiadós vacsora, de akár kerti borozgatások kísérője is lehet.

Forrás: iStock

Ebbe a változatba most apróra vágott pulykasonka és egy kis reszelt sajt került, de ízlés szerint mindenféle felaprított, vékonyra szelt finomság kerülhet bele, a lényeg annyi, hogy jó vékony, a palacsintánál alig vastagabb lepénykéink legyenek, amelyeket könnyű feltekerni. Hedonisták baconbe is tekerhetik, sőt akár át is süthetik pár perc alatt a sütőben tálalás előtt.

Baconös-sonkás omlett-tekercsek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg szeletelt pulykasonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 12 szelet bacon
  • só, bors

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, sóval és borssal ízesítve habverővel jól felverjük, hogy teljesen homogén legyen. A szeletelt pulykasonkát apróra felvágjuk.

Egy serpenyőt olajjal kikenünk, felforrósítjuk, és egy kisebb merőkanálnyi tojást beleöntünk, mozgatva segítjük teljesen elterülni, majd megszórjuk egy kevés sonkával, reszelt sajttal és oregánóval, ha az alja megsült, a teteje pedig kezd krémesedni, akkor egy nagyobb vágódeszkára csúsztatjuk a sült felével lefelé. Ugyanígy tovább sütjük a vékony omletteket, összesen 6 darabot, közben pedig a kisült omletteket szorosan feltekerjük.

Ha mind kisült, félbevágjuk, és mindegyiket betekerjük 1-1 szelet baconbe, fogvájóval átszúrva rögzítjük.

Azonnal tálalhatjuk, de ha a bacont egy kicsit ropogósabban szeretnénk, 180 fokos sütőben 5 perc alatt át is süthetjük.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.