A nagy melegben sokszor készítek egy-egy finom pohárkrémet, ami se sütést, se főzést nem igényel, ha van mikrónk. Most szeder és csokis Oreo keksz lett a főszereplő, és igazán nagy sikert aratott.
Gyerekjáték elkészíteni, de egyszerűsége ellenére nagyon finom. A krémes mascarponét citromos joghurt és tejszínhab teszi könnyeddé, amibe apróra tört Oreo kekszet kevertem, majd a tetejére karamellizált szedret kanalaztam.
Ezután betettem a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A délutáni nagy melegben pedig igencsak jólesik elkanalazgatni.
Oreós-szedres pohárkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára.
A kekszet tegyük bele egy zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverjük össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a kekszes krémmel.
Ezután kanalazzuk bele ízlés szerinti méretű poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.
Szederragu
Hozzávalók:
Elkészítés: Tegyük egy tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott és alaposan lecsepegtetett szedret, majd szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. Közben egyszer óvatosan keverjük át, és arra figyeljünk, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szederszemek szétesnek.
Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, kanalazzuk rá a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.