Írd be, mit keresel:

Álomfinom pohárkrém Oreo keksszel és szederrel

A nagy melegben sokszor készítek egy-egy finom pohárkrémet, ami se sütést, se főzést nem igényel, ha van mikrónk. Most szeder és csokis Oreo keksz lett a főszereplő, és igazán nagy sikert aratott.

Cookta - 2017.08.16.
Álomfinom pohárkrém Oreo keksszel és szederrel

Gyerekjáték elkészíteni, de egyszerűsége ellenére nagyon finom. A krémes mascarponét citromos joghurt és tejszínhab teszi könnyeddé, amibe apróra tört Oreo kekszet kevertem, majd a tetejére karamellizált szedret kanalaztam. 

Ezután betettem a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A délutáni nagy melegben pedig igencsak jólesik elkanalazgatni.

Forrás:
Kard Éva

Oreós-szedres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 pohár citromos joghurt (2×125 grammos) 
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-12 db Oreo keksz
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés: A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára.

A kekszet tegyük bele egy zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverjük össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a kekszes krémmel.

Ezután kanalazzuk bele ízlés szerinti méretű poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.

Forrás:
Kard Éva

Szederragu

Hozzávalók:

  • 20 dkg szeder
  • 2-3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés: Tegyük egy tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott és alaposan lecsepegtetett szedret, majd szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. Közben egyszer óvatosan keverjük át, és arra figyeljünk, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szederszemek szétesnek.

Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, kanalazzuk rá a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.