Írd be, mit keresel:

Tonhalkrém „light” – frissen, nyáriasan, mediterrán módra

Könnyű, gyors és nagyon finom, tele van értékes fehérjével, ideális szendvicskrém felvágottak helyett, de hasábokra vágott zöldségekkel, kekszekkel mártogatósnak is kínálhatjuk ezt az isteni finom tonhalkrémet.

Cookta - 2023.08.18.
Tonhalkrém „light” – frissen, nyáriasan, mediterrán módra

Öt perc alatt elkészül, jó krémes és fűszeres, és még alakbarát tonhalsalátaként is fogyaszthatjuk, ha nem olajos konzervből, majonézzel készítjük, hanem az úgynevezett „sós lében” eltett halat választjuk, és krémes, de kalóriaszegény görög joghurttal dolgozunk. Konzervből ennél a receptnél elég az olcsóbb, aprított tonhalat, és nem a törzset vásárolni, mert a halhúst úgyis összetörjük.

A tonhalkrémet remekül lehet variálni, fűszerezni, gazdagítani, mi most egy kapribogyós, kakukkfüves, bazsalikomos változatot mutatunk, egy kis csilivel és citromlével, a nyár jegyében, mediterrán ízvilággal.

Tonhalkrém mediterrán módra

Hozzávalók:

  • 1 konzerv tonhal sós lében (185 g)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 3 ág kakukkfű
  • 5-6 levél bazsalikom
  • csilipehely ízlés szerint
  • 1,5 dl görög joghurt
  • só, bors

Elkészítés: A tonhalat alaposan lecsöpögtetjük, ha szükséges, villával összetörjük, meglocsoljuk a citrom levével, hozzáadjuk a mustárt és a finomra vágott kapribogyót, az ágakról lehúzott kakukkfüvet, a felaprított bazsalikomot, ízlés szerint csilipelyhet, sót és borsot, valamint a görög joghurtot, és alaposan összekeverjük.

Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek, majd ízlés szerint pirítóssal, keksszel, hasábokra vágott zöldségekkel kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.