Írd be, mit keresel:

Puha gofri lisztmentesen, nagyon kókuszosan

Reggelinek vagy desszertnek is nagy kedvenc a gofri, amiről azoknak sem kell lemondaniuk, akik az egészségesebb étrend követői - feltéve, ha szeretik a kókuszt! Ez a finomság ugyanis kókuszreszelékkel készül liszt helyett, tejtermék kiváltására pedig használhatunk kókuszkrémet. Puha, illatos, isteni!

Cookta - 2017.08.19.
Puha gofri lisztmentesen, nagyon kókuszosan

A kókusz zseniális alapanyag, a húsából készülő reszelék megőrölve egyes desszertekben tökéletesen kiválthatják a lisztet, persze nem mindenben. A szintén húsából készülő kókusztej- és tejszín pedig az állati eredetű tejtermékek szuper alternatívája. A kókuszkrém pedig valahol a tej és a tejszín között van állagra, és azért is szeretjük nagyon, mert bár nagyon selymes, de míg a konzerv kókusztejszín elég magas zsírtartalommal bír (29–30%), addig a dobozos kókuszkrém csak 9–10%-os. 

Ehhez a könnyű, kívül roppanós, belül puha gofrihoz a kókusz mellé még néhány tojásra, sütőporra és egy kis étkezési keményítőre van csak szükség, így glutén- és laktózmentes étrendbe is beilleszthető. Mivel a tojások mérete befolyásolhatja a tésztamassza sűrűségét, a keményítővel beállíthatjuk, hogy jó sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.

Aki szereti, a nyers tésztába tehet pár szem mazsolát, kevés csokicsipszet, vaníliát vagy egy evőkanálnyi rumot – egyik sem fogja elontani, de önmagában is nagyon finom!

Kókuszos gofri

Hozzávalók:

  • 1,5 dl kókuszreszelék
  • 1 dl kókuszkrém
  • 3 tojás
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 púpos evőkanál étkezési keménytő
  • 1 púpos evőkanál porcukor vagy nyírfacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés: A kókuszreszeléket egy késes robotgépbe tesszük, és finomra őröljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a kókuszkrémet, a sütőport, a cukrokat, az étkezési keményítőt és egy csipet sót, majd simára összemixeljük.

A gofrisütőt felforrósítjuk, és kikenés nélkül adagonként megsütjük a gofrikat – a kókuszkrémnek köszönhetően nem ragad bele.

Melegen tálaljuk, ízlés szerint vaníliás vagy csokis öntettel, friss gyümölccsel, lekvárral, nutellával, ki mivel szereti.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.