Írd be, mit keresel:

Diétás mini pizza – padlizsánnal

A padlizsán az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú zöldség, és ha megfelelően van elkészítve, akkor az is marad. Szeletekre vágva szinte kínálja magát, hogy kétfalatnyi mini pizzákat süssünk belőle - tészta nélkül, paradicsommal és sovány sajttal.

Cookta - 2017.08.20.
Diétás mini pizza – padlizsánnal

A padlizsánban az a becsapós, hogy hihetetlen mennyisgű olajat bír magába szívni, és igazán élvezetes és krémes is csak akkor lesz, ha szivacsos húsa meg tudja szívni magát. De trükközni mindig lehetséges – és szerintünk érdemes is -, így már csak azt kell kitalálni, mivel "szívassuk meg".

Az alábbi mini pizzáknál a feltét alá kerül egyfajta pác, ami kevéske olívaolaj, víz, balzsamecet, fokhagyma, só, bors és bazsalikom keveréke, ezt összemixelve egy könnyű, de aromás keveréket kapunk, amivel krémesen puhára és ízletesre sülnek a padlizsánkarikák. Az alap paradicsom-sajt feltéten kívül mehet rájuk sokféle feltét – darabka sonka vagy kevés tonhal, karika kolbász vagy csípős paprika, egy kevés kukorica vagy szeletelt gomba. Előételnek vagy salátával kísérve önálló nyári fogás is lehet – egészségesen.

Mini padlizsán-pizzák

Hozzávalók:

  • 2 szép, feszes padlizsán
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 10 dkg sovány sajt
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Besózzuk, és félretesszük, amíg elkészítjük a pácot. Ehhez a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, a balzsamecetet és 4-5 kanál vizet, sózzuk, borsozzuk, majd összepépesítjük.

A koktélparadicsomokat negyedbe vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A padlizsánszeleteket leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Megkenjük a fokhagymás-bazsalikomos keverékkel, kirakjuk a paradicsommal, ízlés szerint még egy kis aprított bazsalikomot tehetünk rá, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

180 fokos sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt megsütjük.

Melegen és langyosan is finom, salátával főételként, előételnek viszont egy pohárka hús fröccsel kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.