Írd be, mit keresel:

Rántott sajt olaszul – mozzarella sonkával, fűszeres bundában

Amihez az olaszok hozzányúlnak, abból csak valami jó sülhet ki - a konyhában ez mindenféleképpen elmondható. Mindenen csavarni tudnak egyet, semmit nem túlbonyolítva, csakis egyszerűen - mégis isteni végeredménnyel. A rántott mozzarellájuk zöldfűszeres bundában, sonkával és bazsalikommal töltve magáért beszél!

Cookta - 2017.08.26.
Rántott sajt olaszul – mozzarella sonkával, fűszeres bundában

Valószínűleg a sajttal és sonkával töltött bundás hús, a cordon bleu adhatta az ötletet a könnyedebb töltött sajthoz, mindenesetre zseniális. A semleges ízű mozzarella nem túl izgalmas magában, de töltve, belülről és kívülrő is fűszerezve isteni akár falatkának, akár salátával egy könnyű és gyors fogásnak.

A boltokban ma már kapható olyan nagyobb kiszerelésű mozzarella, ami nem vízben úszik a csomagolásban, hanem vákuumos fólia őrzi a frissességét – ehhez a recepthez érdemes ezt a változatot választani. Egyrészt kicsit keményebb, jobban kezelhető, nem áztatja el a panírt, gazdaságosabban szeletelhető – nem mellesleg a golyós változathoz képest, az árukat összehasonlítva is jóval kiadósabb. Az úgynevezett négybetűs szuperekben mindenhol kapható, ha valaki még nem találkozott volna vele…

Objektum doboz

Rántott mozzarella sonkával töltve

Hozzávalók:

  • 25 dkg mozzarella
  • 6 vékony szelet szárított sonka
  • maréknyi bazsalikomlevél
  • 2 tojás
  • 1,5 dl zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A mozzarellát 1,5 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd ezeket éles késsel a felénél bevágjuk, mindegyikbe falatnyi sonkát és 1 levél bazsalikomot teszünk.

A tojásokat egy tálba felütjük, sózzuk, villával felverjük. A zsemlemorzsát egy másik tálba öntjük, hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket, elkeverjük. A töltött sajtokat duplán panírozzuk: először a tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk, majd újra tojás és zsemlemorzsa következik, így elég erős bundát kapunk.

Egy serpenyőben legalább kétujjnyi olajat forrósítunk, és a töltött sajtokat széép aranyszínűre sütjük – egyszer óvatosan megfordítva. Papírtörlőre szedjük szűrőkanállal, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk – például egy nagy tál friss salátával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.