Írd be, mit keresel:

Szaftos-omlós csirkemell sajttal sütve – 30 perc alatt

A csirkemell sokak kedvence, és ha sikerül szaftosra és puhára sütni, akkor tényleg nagyon finom is. A titok, hogy serpenyőben egy kicsit elő kell sütni, így a rásült kéreg bezárja a nedveket, és ha nem sütjük túl, akkor kellemesen omlós lesz a végeredmény.

Cookta - 2023.08.27.
Szaftos-omlós csirkemell sajttal sütve – 30 perc alatt

A tökéletes szaftosságot az alábbi receptben egy kis tejszín és sajt is segíti: míg a csirkemell sül, alatta-mellette a fűszeres-sajtos tejszín krémes szósszá sűrűsödik. Ha lehet, ez a legegyszerűbb sajtmártás, amit reszelt trappista sajttal semlegesebb, érettebb vagy karakteresebb, esetleg füstölt sajttal markánsabbá is tehetünk.

Önmagában is nagyon finom, és fél óra alatt megvan, de még finomabb – és mutatósabb is -, ha egy kis brokkolival sütjük. Ezt érdemes pár perc alatt előpárolni, de nem szétfőzni, mert még a csirkével is sül egy keveset, így pedig élénk színe és kellemes harapóssága is megmarad. A túlfőtt, széteső, ízét vesztett brokkolinál kevés kiábrándítóbb dolog van, valószínűleg azért nem szeretik sokan, mert csak így ismerik. 5 perc előfőzés, 10 perc sütés rámorzsolt vajjal – így tökéletes lesz!

Sajttal sült brokkolis csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 50 dkg brokkoli
  • 2,5 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés reszelt szerecsendió
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat felforrósítunk, ezen a csirkemelleket elősütjük minden oldalukon, majd egy sütőtálba tesszük, a maradék zsiradákot is rálocsoljuk.

A tejszínhez adjuk a zúzott fokhagymát, kevés szerecsendiót, sót és borsot, valamint a reszelt sajt 2/3 részét, a csirkére öntjük, és 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.

Közben a brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük.

A maradék sajtot a csirkemellre szórjuk, a brokkolikat a húsok közé ültetjük, rámorzsoljuk a maradék 1 evőkanál vajat, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, párolt rizst, kuszkuszt vagy bulgurt kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.