Írd be, mit keresel:

Töltött padlizsán másképp, a legegyszerűbben

A különféle töltött és csőben sütött zöldségek nagy kedvencek, a padlizsán mostanság ebben viszi a prímet. Zöldséges vagy húsos raguval is isteni finom, de többnyire pepecselős, több összetevős. Mostanáig!

Cookta - 2023.08.28.
Töltött padlizsán másképp, a legegyszerűbben

Paradicsom, sajt, padlizsán és némi fűszer, ennyi kell a boldogsághoz, pár perc előkészítéssel isteni töltött padlizsán készíthető egyszerűen, macera nélkül. Minden falatja finom és krémes, fűszeres és finom, elrontani nem lehet. A titok a sajt, amiből érdemes aromásabb füstölt vagy karakteresebb goudát vagy cheddart választani, persze egyszerűbb trappistával és némi fűszerrel is feldobható.

A lényege, hogy nem kell sem elősütni, sem ragut készíteni, hanem a feszes, kisebb méretű padlizsánt egy hegyes és éles késsel bevágni jó mélyen és négyzetesen, majd ebbe belenyomkodni a reszelt sajtot és a felaprított paradicsomot. Irány a sütő – majd ha jól megpuhult, tálalhatjuk friss kenyérrel vagy párolt rizzsel, szénhidrátszegényebben friss salátával.

Sajtos-paradicsomos töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 10 dkg reszelt gouda, edámi, cheddar vagy füstölt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom, kakukkfű vagy oregánó
  • só, bors

Elkészítés: A padlizsánt egy hegyes késsel hosszában és keresztben is viszonylag mélyen, 1 centinként bevágjuk, sütőtálba rakjuk. A vágásokat kicsit széthúzzuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk.

A paradicsomokat vékonyan felszeleteljük, a sajtot lereszeljük, a paradicsomszeletkéket és a sajtot a vágásokba nyomkodjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20–30 percig sütjük, amíg kellően megpuhulnak a padlizsánok.

Azon melegében tálaljuk salátával vagy párolt rizzsel, de friss kenyérrel vagy pirítóssal is finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.