Írd be, mit keresel:

Gyerekmenü, amit biztosan megesznek – és felnőttek is szeretnek

Hiába próbálok minél különlegesebb ételt készíteni hétvégén, van, aki erre nem vevő. Ők a gyerekeim, akik, ha kicsit is eltérek az átlagostól, már nem hajlandóak megenni az ebédet. 

Cookta - 2017.08.29.
Gyerekmenü, amit biztosan megesznek – és felnőttek is szeretnek

Viszont van pár nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, amit bármikor bevethetek, még csak nagyon meg se kell erőltetnem magam, tuti a siker. A zöldborsó és a csirkecomb mindig bevethető, és szerintem nem csak nálunk…

Forrás:
Hajós Ágnes

Jöjjön a zöldborsós húsleves és a rántott pipicomb zöldborsópürével – ha ezeket készíted, a legfinnyásabb gyerek sem marad éhen.

Zöldborsós húsleves

Hozzávalók 2 felnőtt és 2 gyerek részére:

  • 3 db csirkefelsőcomb
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál egész bors
  • 2 marék cérnatészta
  • só, bors

Elkészítés: A combokat felteszem 1,5 l vízben főni. Mikor felforrt, beleteszem az egész hagymát, a paprikát, a paradicsomot, és kicsire veszem a lángot. Leszedem az összes képződő habot. Hozzáadom a petrezselymet, borsot, fokhagymát, megsózom. Fedő alatt alacsony lángon hagyom főni, kb. 2 óráig elfeledkezhetünk róla. 

Ekkor kiszedem belőle a zöldségeket, ha elfőtt a víz, pótolom. A húst kiszedem, darabokra tépkedem (persze ha már kicsit langyosra hűlt).

Nagyon apró lyukú szűrőn átszűröm a levest egy másik lábasba, leszedek a tetejéről annyi zsírt, amennyit csak tudok. Visszateszem a tűzre, felforralom ismét, beleszórom a borsót meg a húst, a tésztát is beleteszem. Ennek kell még 10 perc, majd megkóstolom, ha kell, még egy kicsit sózom.

Forrás:
Hajós Ágnes

Rántott csirkecomb zöldborsópürével

Hozzávalók 2 felnőtt és 2 gyerek részére:

  • 7 csirke alsócomb
  • 2 tojás
  • liszt
  • (ha van, friss) zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 35 dkg zöldborsó
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • fél csokor petrezselyem
  • 8 dkg füstölt sajt
  • bors, szerecsendió, só

Elkészítés: A csirkecombokat a csont mentén bevágjuk, szétnyitjuk, sózzuk, borsozzuk, 5 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Utána szokásos módon bepanírozzuk.

Egy széles serpenyőben 1 cm-nyi olajat hevítünk, majd beletesszük a combokat. Rögtön utána mérsékeljük a lángot, időnként megforgatva minden oldalukat aranybarnára sütjük. Akkor van rendesen megsülve, ha kést beleszúrva nem bugyog fel piros lé belőle.

A borsópüréhez egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót. 5 percig alacsony lángon pároljuk, míg kicsit beráncosodik. Egy turmixgépbe tesszük a tejszínt, a petrezselymet, a lereszelt sajtot, megborsozzuk, teszünk bele egy csipet szerecsendiót és mokkáskanálnyi sót. Erre ráöntjük a borsót, és alaposan összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.