Írd be, mit keresel:

Isteni őszibarackleves gyömbéresen, főzés nélkül

A zamatos, lédús, érett őszibarackkal lehetetlen betelni – szerencsére egészséges is, így érdemes belőle nemcsak sokat enni, de akár inni is, amíg a szezon tart. Az ivást turmix vagy leves formájában ejthetjük meg, ami pikk-pakk elkészíthető, és valami elképesztően finom.

Cookta - 2017.08.30.
Isteni őszibarackleves gyömbéresen, főzés nélkül

A főzés nélküli, hűsítő, nyári levesek egyik legfinomabbja ez a gyömbérrel, citrommal, vaníliával ízesített leves, amit akár turmixként is kortyolhatunk, de melegebb napokon a levest is pótolhatja. Ha jó érett és édes barackból készül, akkor alig kell bele némi édesítő, ami lehet egészségesebb természetes cukorpótló vagy méz, de akár vaníliás cukor is.

Akár turmixnak, akár levesnek szánjuk, mindenképpen érdemes egy kicsit a hűtőben pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. Ha pedig krémesítőnek kókuszkrémet teszünk bele, több napig is eltartható a hűtőben – tejszínnel készítve érdemes pár órán belül elfogyasztani.

Gyömbéres őszibarackleves vagy -turmix

Hozzávalók:

  • 1 kg érett, puha őszibarack vagy nektarin
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál méz – vagy ízlés szerint
  • 1 citrom
  • diónyi friss gyömbér
  • 2,5 dl víz
  • 1 dl kókuszkrém (vagy sima tejszín)

Elkészítés: A gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk, a bőrüket lehúzzuk, majd egy turmixgépbe aprítjuk. Hozzáreszeljük a gyömbért, majd az összes többi alapanyagot is hozzátesszük, és krémesre, simára turmixoljuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint citrommal vagy mézzel még hangolhatunk rajta.

Jól behűtve tálaljuk – turmixnak csak magában, levesként pedig gazdagíthatjuk cikkekre vagy kockákra vágott barackkal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.