Írd be, mit keresel:

Ragacsos csirke – bunda nélkül, omlósan, fűszeresen

A kínai étkezdék egyik kedvelt fogása a ragacsos csirkemell, ami többnyire egy kis falatka csirke jókora tésztában, olajban kisütve, édes mázba forgatva. Nos, ez a ragacsos csirke egészségesebb és finomabb is, tészta nincs, olaj nincs – ízkavalkád és ragacsosság van!

Cookta - 2023.09.07.
Ragacsos csirke – bunda nélkül, omlósan, fűszeresen

Aki szereti a kicsit egzotikusabb ízeket és a könnyű, de izgalmas fogásokat, annak mindenképpen ajánljuk ezt a gyors csirkés remeket. Gyömbér, méz és citrom, fokhagyma és szójaszósz teszi pikánssá, egyszerre édes, sós és savanykás, üde és egy kicsit csípős – ebben párolódik omlóssá a felkockázott sovány csirkemell.

Nagyon gyorsan elkészül, isteni illatok lengik be a konyhát, és ha a főzés elején a rizst is feltesszük főni, 20 perc múlva tálalhatunk is. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk újhagymával vagy szezámmaggal, aki savanykásabban szereti, egy kevés citromlevet még facsarhat rá tálaláskor.

Ragacsos csirke fűszeresen

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 szál újhagyma
  • párolt rizs a tálaláshoz

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockára vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, majd fokhagymanyomón átnyomjuk – így elkerülhetjük, hogy a gyömbér rostszálai is belekerüljenek az ételbe.

Az olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, hozzáadjuk a csirkét, és minden oldalon időnként megkeverve körbepirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, valamint a mézet, összeforgatjuk, egy kis borsot őrölünk rá. Meglocsoljuk a citrom levével és a szójaszósszal, átkeverjük, és lefedve 10 percig pároljuk.

A fedőt levéve hagyjuk, hogy jó szószosra, ragacsosra sűrűsödjön pár perc alatt.

Párolt rizzsel tálaljuk, aprított újhagymával meghintve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.