Még aki szereti a salátákat, az is elunja idővel a klasszikus olajos-ecetes vagy joghurtos öntetet, akárhogy is variálja a zöldségeket. Nem árt néha inspirálódni, és kipróbálni ezt az 5 nagyon izgalmas dresszinget, ami akár mártogatósnak is remek lehet!
Sokan engednek a csábításnak, a boltok polcain sorakozó, hangzatos nevű kész salátaönteteknek, miközben pár perc alatt isteni finom dresszinget mixelhetünk magunk is – mindenféle adalékanyagoktól, tartósítószerektől és aromáktól mentesen. Akár egy kis tálkában kikeverve, de még jobb egy késes mixerben jól összedolgozva, krémesítve, ráadásul akár nagyobb adag is készülhet, hiszen pár napig könnyedén eltarthatók a hűtőben, így igazi villámfogásokat dobhatunk össze a segítségükkel.
Bármilyen friss zöldsalátához, színes, vegyes, aprított zöldségekhez jól illenek, de akár szendvicset is megkenhetünk némelyikkel, párolt vagy sült zöldségekhez, akár tésztasalátához is ideális lehet. A mediterrántól a thai ízvilágig csupa egészséges és egyszerű öntet, mindet csak mixelni kell!
Olasz vörösboros vinaigrette
A klasszikus vinaigrette fűszerekkel megbolondítva, olaszos hangulatban.
Caesar-dresszing görög joghurttal
Az eredeti Caesar-öntetnél kalóriaszegényebb, könnyedebb változat.
Gyömbéres-sárgarépás öntet
Ázsiai ihletésű, különleges, fűszeres, selymes, bármilyen zöldféléhez ideális, de akár tésztasaláta öntete is lehet. Ezt az öntetet nem elég összekeverni vagy rázni, érdemes mindenképpen késes robotgépben krémesre mixelni!
Thai mogyorós öntet
Krémes, izgalmas, salátaöntetnek és mártogatósnak, sült zöldségek mellé szósznak is tökéletes.
Selymes tahiniöntet
Isteni finom és nagyon egyszerű, egy kis korianderrel vagy mentával még tovább turbózható ez az arabos, közel-keleti ízvilágú salátaöntet.